Home » Završna konferencija projekta “Uči dalje!”

Završna konferencija projekta “Uči dalje!”

Dana 23. ožujka 2021. godine održana je Završna konferencija projeka „Uči dalje!“, kodnog broja : UP.01.3.1.01.0128. Konferencija je održana online putem Google Meet aplikacije, s početkom u 15 sati.  Projekt „Uči dalje!“ provodila je Udruga Novi otok iz Vele Luke, u partnerstvu sa Sveučilištem u Dubrovniku i Lokalnom akcijskom grupom „LAG 5“, u razdoblju od ožujka 2019. godine do ožujka 2021. godine.

Projekt “Uči dalje!” je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, u sklopu poziva „Lokalne inicijative za zapošljavanje – faza III“, u ukupnoj vrijednosti od 805.852,96 HRK. Trajanje projekta bilo je 24 mjeseca, od potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava dana 26. ožujka 2019. godine.

Na Završnoj konferenciji predstavnice nositelja projekta – Ivana Cetinić iz udruge Novi Otok i Sanja Grbin iz LAG-a 5, te Katica Smojver – mentorica udruge Novi otok, predstavile su ostvarene ciljeve i rezultate projekta, s detaljnim osvrtom na tijek njegove provedbe.

Cilj projekta bio je educiranje 42 nezaposlene mlade osobe u dobi do 29 godina, s naglaskom na pripadnicima ranjivih skupina, sa svrhom povećanja zapošljavanja mladih osoba koje aktivno traže posao na otoku Korčuli i na razini Dubrovačko-neretvanske županije, u područjima ključnim za daljnji razvoj kulturnog poduzetništva na otoku.

U tu je svrhu organizirano 13 edukativnih i kreativnih radionica, 5 dvodnevnih i 8 jednodnevnih, za 10 ili 20 polaznika/ca, ovisno o tipu radionice.

U okolnostima otežane provedbe projekta zbog COVID-19 pandemije, na 13 naposljetku održanih radionica zabilježen je sljedeći odaziv:

• preko 240 prijavljenih polaznika,
• od toga 208 sudionika na radionicama,
• od toga 43 iz ciljane skupine.

Provedbom projekta „Uči dalje!“ zacrtan je model osposobljavanja nezaposlenih mladih kroz zapošljavanja i samozapošljavanja, razvijene su nove poduzetničke ideje te stvoreni primjeri dobre prakse za ostale otočke zajednice.

ESF lenta

REALIZIRANO U SKLOPU PROJEKTA
KALENDAR

SVE TEME
POVEZANE VIJESTI
Skip to content