Home » Marina Lovrinčević

Marina Lovrinčević

“Čuvajmo otoke” novi je projekt LAG-a 5 i partnera

Kako bi naše plaže i okoliš ostali čisti, posebno za vrijeme ljetnih mjeseci kada su količine otpada zbog posljedica turizma veće, LAG 5 je s partnerima pokrenuo projekt “Čuvajmo otoke”, kojim je osigurano 2100 komada eko-bin pepeljara za plaže i izrada i tisak naljepnica za njih, te izrada i tisak dvojezičnih plakata i letaka.

Održan sastanak LAG-ova i FLAG-ova Dubrovačko – neretvanske županije s pročelnicom za poljoprivredu i ruralni razvoj

U ponedjeljak, 15. srpnja 2024., na inicijativu voditelja FLAG-a ŠABAKUN Mata Oberana organiziran je sastanak na temu djelovanja Lokalnih akcijskih skupina FLAG-ova/LAG-ova na području Dubrovačko – neretvanske županije kako bi predstavili svoj rad i aktivnosti pročelnici Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Dubrovačko-neretvanske županije, Ivani Radić.

U Zagrebu održana radionica za LAG-ove

U Zagrebu 11. srpnja 2024. godine je održana radionica za LAG-ove „LAG natječaji za provedbu LRS 2023.-2027.“ u organizaciji/suorganizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, Nacionalne mreže ZPP-a i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

APPRRR objavila dva natječaja iz sektora vina za intervencije “58.1.k.01. – PROMOWINE – Promidžba“ i “58.1.h.01. – INFOR – Informiranje”

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 10. srpnja 2024. godine objavila je Natječaje za podnošenje zahtjeva za potporu iz sektora vina unutar Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027. za intervencije  “58.1.k.01. – PROMOWINE – Promidžba“ i “58.1.h.01. INFOR – Informiranje”.

Objavljen Natječaj za provedbu intervencije 58.1.a.01. – RESTRVINEY – Restrukturiranje i konverzija vinograda

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj za podnošenje zahtjeva za potporu iz sektora vina unutar Strateškog plana zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027. za intervenciju “58.1.a.01. – RESTRVINEY(58(1)(A)) – Restrukturiranje i konverzija vinograda”.

“LAG 5” na radionici za edukaciju LAG-ova

U Zagrebu u razdoblju od 3. do 12. lipnja 2024. godine, u organizaciji i u prostorima Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te u suorganizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva održane su radionice za LAG-ove namijenjene edukaciji LAG-ova za provedbu LRS LAG-ova za razdoblje 2023.-2027.

Od obrazovanja do promjene: Projekt AWASTER donosi planove za Jadransko more

Nositelj projekta IRENA – Istarska Regionalna Energetska Agencija i partneri Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, SINLOC SPA, LAG Eastern Venice, Municipality of Casarano i Lokalna akcijska grupa LAG 5 u sklopu AWASTER projekta, udružile su snage u rješavanju problema otpada duž jadranske obale.

AWASTER – Adopting WASTE as Resource

Interreg projekt Adopting WASTE as Resource (AWASTER) provodit će se na obalnim područjima Hrvatske i Italije s općim ciljem minimiziranja proizvodnje otpada promocijom i zagovaranjem načela kružnog gospodarstva putem edukacijskih programa i tečajeva za učenike i dionike gospodarskog proizvodnog sektora te prekograničnom razmjenom znanja i iskustava. 

LAG 5 ZAPOČEO S PROVEDBOM PROJEKTA AWASTER IZ PROGRAMA INTERREG ITALIJA – HRVATSKA

Kako bi osvijestili građane o opasnostima nepravilnog gospodarenja otpadom te potakli promjene u našem okruženju s vidljivim pozitivnim rezultatima, LAG 5 je s talijanskim i hrvatskim partnerima započeo provedbu projekta “AWASTER” financiranog iz programa prekogranične suradnje “Interreg Italija-Hrvatska 2021.-2027.
Skip to content