Home » Volonterski program E-prodaja poljoprivrednih proizvoda – LAG 5 traži volontere!

Volonterski program E-prodaja poljoprivrednih proizvoda – LAG 5 traži volontere!

Udruga Pozor! Projekti i obrazovanje za održivi razvoj, u partnerstvu s Lokalnom akcijskom grupom LAG 5, provodi projekt „Volontiranje za održivi razvoj na kopnu i otocima“, prijavljen na Poziv Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice. Cilj projekta je osnažiti kapacitete udruga Pozor! i LAG-a 5, odnosno osposobiti njihove zaposlenike i volontere da uz upotrebu inovativnih rješenja temeljenih na modernim IKT tehnologijama pružaju kvalitetne usluge svojim korisnicima, mladima s područja Grada Zagreba i poljoprivrednicima s područja Dubrovačko–neretvanske županije, tijekom i nakon pandemije COVID-19.

Tijekom projekta razvit će se i provesti volonterski programi koji će pomoći mladima da nauče uređivati video sadržaje te poljoprivrednicima da nauče nove načine plasiranja svojih proizvoda putem Interneta.

Volonterskim programom E-prodaja poljoprivrednih proizvoda pružit će se prilika obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (poljoprivrednicima) da savladaju korištenje informacijsko-komunikacijskih tehnologija i iskoriste ih za plasiranje svojih proizvoda na tržište. Ujedno će komunicirati i s drugim poljoprivrednicima te pronalaziti nove načine kako održivo poslovati. Saznat će koje online platforme za plasiranje poljoprivrednih proizvoda postoje, ali i kako osmisliti i napraviti novu online platformu. Analizirat će se razne mogućnosti online prodaje i marketinga, kao što su virtualne tržnice na Facebook društvenoj mreži, razne aplikacije na pametnim uređajima na iOS i Android platformama, kako plasirati proizvod na ‘web shop-u’, kolike su investicije u online prodaju i marketing te kolika je njihova isplativost.

Potrebno minimalno 5 volontera.

U provedbi aktivnosti programa očekuje se sudjelovanje minimalno 20 OPG-ova s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Svaki volonter radit će se 4 OPG-a, a predviđen angažman je minimalno 10 sati.

Volonterske pozicije: voditelj programa, promotor na društvenim mrežama, koordinator/mentor volontera

Edukacija za volontere kako provoditi volonterski program E-prodaja poljoprivrednih proizvoda započet će 23. siječnja, 2023. godine.

Informacije i prijave za volontiranje na ured@lag5.hr, 020/713-472.

POVEZANE VIJESTI
Skip to content