Home » Vijesti

Vijesti

LAG 5 ZAPOČEO S PROVEDBOM PROJEKTA AWASTER IZ PROGRAMA INTERREG ITALIJA – HRVATSKA

Kako bi osvijestili građane o opasnostima nepravilnog gospodarenja otpadom te potakli promjene u našem okruženju s vidljivim pozitivnim rezultatima, LAG 5 je s talijanskim i hrvatskim partnerima započeo provedbu projekta “AWASTER”

Objavljen natječaj za provedbu intervencije 73.12. “Potpora malim poljoprivrednicima” iz SP ZPP RH

Visina javne potpore iznosi od 5.000 do 30.000 EUR, uz intenzitet sufinanciranja od 85% prihvatljivih troškova. Rok za podnošenje zahtjeva za potporu je od 1. srpnja 2024. od 12:00 sati do 31. srpnja 2024. godine do 12:00 sati.

“LAG 5” NA STUDIJSKOM PUTOVANJU U DANSKOJ U SKLOPU PROJEKTA ISLET

Predstavnici LAG-a 5, zajedno s Pokretom Otoka i njihovim projektinim partnerima sudjelovali su na studijskom putovanju na otoku Samsø u Danskoj, od 8. do 10. travnja u sklopu projekta ISLET.

Otočno partnerstvo jednoglasno podržalo projektne prijedloge za prijavu na Integrirani teritorijalni program

Otočno partnerstvo Dubrovačko-neretvanske županije održalo je svoju petu sjednicu na kojoj je jednoglasno usvojilo Odluku o suglasnosti na popis prijavitelja te prioritiziranih i integriranih projektnih prijedloga u svrhu provedbe teritorijalne strategije za područje otoka Dubrovačko-neretvanske županije

ODRŽANA INTERAKTIVNA RADIONICA “OTOČNA ĆAKULA O EUROPSKIM IZBORIMA”

U duhu nadolazećih izbora za Europski parlament koji se u Hrvatskoj održavaju 9.lipnja 2024., Europe direct Korčula u suradnji s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, organizirala je besplatnu interaktivnu radionicu “Otočna ćakula o europskim izborima”

Moj EU glas!

U suradnji s 11 EUROPE DIRECT centara, Uredom za vezu Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Hrvatskim saborom, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj organiziralo je jednodnevnu radionicu za mlade pod geslom Moj EU glas! koja se održala 19. prosinca 2023. godine u Zagrebu.

U Korčuli održana radionica za mlade

U sklopu Europske godine vještina, Europe direct Korčula u suradnji s Erasmus Student Network iz Dubrovnika, organizirao je besplatnu radionicu #SOFT SKILLS – razvoj osobnih vještina koja se održala u subotu, 16. prosinca 2023. godine s početkom u 11 sati u Gradskoj knjižnici Ivan Vidali.

Natječaj za radno mjesto administrativnog referenta/ice – voditelj/ica ureda u udruzi “LAG5”

Rok za prijavu: ponedjeljak, 08. siječnja 2024. godine

23. Skupština LAG-a 5 održana u Korčuli

U utorak 12. prosinca 2023. održana je 23. redovna Skupština LAG-a 5, u Gradskoj vijećnici u Korčuli, uz mogućnost online sudjelovanja i uz predsjedanje Vjerana Filippija, predsjednika LAG-a. Članovi Skupštine usvojili su Izvještaj o radu LAG-a 5 za 2023. godinu, Plan rada i Financijski plan LAG-a 5 za 2024. godinu, koje je detaljno izložila voditeljica Katarina Slejko.
Skip to content