Home » Uspješno provedena kontrola na terenu građanske akcije „Zeleni LAG 5“

Uspješno provedena kontrola na terenu građanske akcije „Zeleni LAG 5“

Krajem lipnja Kunu Pelješku posjetila je upraviteljica Zaklade Kajo Dadić, Rada Mužinić, kako bi obavila kontrolu na terenu netom uspješno provedene građanske akcije „Zeleni LAG 5“. Prisutni su bili voditelj inicijative Ivo Đuračić, predsjednik mjesnog odbora Kuna Teo Antunović, te predstavnica LAG-a 5 Katarina Slejko.

Građanska akcija „Zeleni LAG 5“ provedena je uz financijsku podršku Zaklade Kajo Dadić u iznosu od 13.000,00 kn. Ovom akcijom realizirano je pošumljavanje padine iznad Kune sadnjom autohtonih vrsta biljaka koja je realizirana uz veliki angažman građana i njihov volonterski rad. Dugoročna promjena koja je proizašla iz ove akcije jest obnova šume koja će povećati stanište za lokalne divlje životinje te doprinijeti očuvanju autohtone flore i faune, a istovremeno spriječiti daljnju eroziju tla vodom i vjetrom.

Akcija se provodila u dva navrata, 25. travnja i 02. svibnja, pri čemu je sudjelovalo više od tridesetak volontera koji čistili grmlje, srušena stabla i komunalni otpad te odradili preko 400 volonterskih sati. Pripremljena površina pošumila se s 20 sadnica pinjola, 50 sadnica čempresa i 20  sadnica lovora koje svako desetak dana zalijevaju pripadnici DVD-a Orebić.

Najveća vrijednost ove akcije je podizanje svijesti lokalnog stanovništva o važnosti zaštite okoliša kao i njihovo zanimanje za organizacijom sličnih akcija u budućnosti. 

KALENDAR

SVE TEME
POVEZANE VIJESTI
Skip to content