Home » Uncategorized

Uncategorized

Video: Saznanja iz analize stanja dalmatinskih otoka [ENG]

From April until October 2018 we have been working on the Baseline assessment of the Croatian islands, that is the islander territories of Local action groups LAG Brač, LAG Škoji and LAG 5 that encompass the islands of Šolta, Brač, Hvar, Vis, Lastovo, Korčula, Mljet and the Pelješac peninsula.

Prezentacija stroja za mehaničku berbu maslina na LAG 5 području

Obrt Fanito poziva  maslinare i sve zainteresirane stranke na prezentaciju inovativnih strojeva za mehaničku berbu maslina talijanskog proizvođača Jolly Ulisse. Prezentaciju strojeva će u suradnji sa obrtom “Fanito” održati i sam direktor proizvodacke tvrtke Jolly Ulisse, gosp.Maurizio Mastrolorenzi.

Vodstvo LAG-a 5 na sastanku s Ministrom poljoprivrede u Opuzenu

Župan Nikola Dobroslavić i tehnički ministar poljoprivrede Davor Romić održali su 20.06. radni sastanak u Opuzenu sa predstavnicima LAG-ova DNŽ, udrugama proizvođača te načelnicima.  Sastanku je prisutstvovao predsjednik Vjeran Filippi koji je ministra dodatno podsjetio na važnost rješavanja pitanja otežnih uvjeta gospodarenja na Pelješcu. Ministar ga je izvjesto kako je u postpku donošenje novog programa ruralnog razvoja koji će ispraviti štetu nanesenu poluotoku Pelješcu. 

Nacionalno otvaranje projekta očuvanje poljoprivrede velike vrijednosti na južnodalmatinskim otocima okupilo glavne dionike razvoja iz dvije najjužnije Županije

Nacionalno otvaranje projekta HNV Link: “očuvanja poljoprivrede na područjima velike prirodne vrijednosti: učenje, inovacije i znanje” održalo se u Stonu u Kneževom dvoru 7. lipnja 2016. godine na kojem su sudjelovali glavni dionici razvoja znanstvenog, gospodarskog i javnog sektora Dubrovačko – neretvanske i Splitsko – dalmatinske županije da bi li podržali ovaj strateški projekt za južno dalmatinske otoke.

LAG 5 na panelu o poduzetništvu mladih u poljoprivredi Ekonomskog fakulteta u Splitu

Voditeljica LAG-a 5 i članica upravnog odbora LEADER mreže Hrvatske Marija Roglić na poziv Studentskog poduzetničkog inkubatora Ekonomskog fakulteta u Splitu sudjelovati će kao jedan od govornika, predstavnika LAG-ova na panelu “Poduzetništvo mladih u poljoprivredi – budućnost!” u srijedu 25.05. u 13:15 u  Svečanom amfiteatru Ekonomskog fakulteta u Splitu. 

Poljoprivreda na područjima velike prirodne vrijednosti

Poljoprivredna područja velike prirodne vrijednosti odnose se na ‘’područja u Europi gdje se zemlja u najvećem dijelu koristi za poljoprivredu i gdje poljoprivreda podupire ili je vezana ili za visoku biološku raznolikost ili za prisutnost zaštićenih vrsta, ili oboje i važna je komponenta europske poljoprivrede, posebno u smislu bio raznolikosti, krajobraza, teritorijalne kohezije, kvalitete proizvoda i zaposlenosti.

POLJOPRIVREDA KOJA ŠTITI PRIRODU- Zaštita prirode kroz mjere programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Hrvatska, kao i svaka druga država članica EU-a, ima vlastiti program ruralnog razvoja. Cilj ovog programa je povećati konkurentnost hrvatske poljoprivrede, šumarstva i prehrambeno-prerađivačke industrije, te općenito unaprijediti životne i radne uvjete u ruralnim područjima.

Edukacija za vodiča u pustolovnom turizmu

Edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi održat će se u pustolovnom parku Cadmos Village, Komaji 3, Konavle,16. i 17. svibnja 2016.,u suoorganizaciji HGK – Sektora za turizam, Hrvatske gorske službe spašavanja, HGK – ŽK Dubrovnik i Klastera Outdoor Dubrovnik.

Iznos kotizacije je 300kn, te 200kn za svakog narednog iz iste tvrtke/obrta. Pravo sudjelovanja imaju i fizičke osobe.Iz kotizacije su pokriveni troškovi transporta i smještaja predavača, kao i ručak sudionika za oba dana.

Rok za prijavu je 13. svibnja 2016., do 12h.

Konkurentnost turističkog gospodarstva 2016.

Predmet Programa je dodjela bespovratnih sredstava za podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva kroz potporu ulaganjima u povećanje kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih i inovativnih turističkih proizvoda, održivi razvoj, diverzifikaciju ponude, očuvanja radnih mjesta, novog zapošljavanja, rast i razvoj turističkog gospodarstva, korištenje novih tehnologija u cilju produljenja sezone.

Skip to content