Home » Uči dalje!

Uči dalje!

Osposobljavanje nezaposlenih mladih s otoka Korčule za poduzetništvo u kulturi

PROGRAM:

Europski socijalni fond – Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020

 

TRAJANJE PROJEKTA:

26.3.2019. do 26.03.2021.

 

PARTNERI NA PROJEKTU:

Udruga Novi otok, Sveučilište u Dubrovniku i LAG 5

 

OPIS PROJEKTA:

Osposobljavanje nezaposlenih mladih u području samozapošljavanja za poduzetništvo u kulturi i turizmu organizacijom manifestacija festivalskog turizma i radionicama za razvoj vještina za provođenje manifestacija. Također, poticanje na razne oblike samozapošljavanja kroz provođenje IT radionica za osnove izrade web i mobilnih aplikacija, izrade poslovnog plana kroz mentorstvo za „start up“ fazu poslovanja te upoznavanje i educiranje mogućnostima financiranja ovakvih projekata. Nadalje, projekt educira i priprema sudionike za osmišljavanje i izradu suvenira originalnih korčulanskih, otočkih motiva i logotipa na temelju autohtone kulture i prepoznatljivosti otoka.

CILJEVI PROJEKTA:

Povećavanje zapošljavanja mladih osoba koje aktivno traže posao na otoku Korčuli i na razini Dubrovačko-neretvanske županije, u područjima ključnim za daljnji razvoj kulturnog poduzetništva na otoku.

CILJNE SKUPINE:

Projekt Uči dalje! namijenjen je osposobljavanju nezaposlenih mladih s otoka Korčule za poduzetništvo u kulturi, s naglaskom na stjecanje znanja i razvoj ideja, koja će im olakšati zapošljavanje ili pokretanje vlastitog posla.

AKTIVNOSTI PROJEKTA
Skip to content