Home » U Dubrovniku održan okrugli stol u okviru projekta „Promicanje zapošljivosti mlade populacije na geografski izoliranim/udaljenim otocima“

U Dubrovniku održan okrugli stol u okviru projekta „Promicanje zapošljivosti mlade populacije na geografski izoliranim/udaljenim otocima“

Okrugli stol održan je u sklopu projekta „Promicanje zapošljivosti mlade populacije na geografski izoliranim/udaljenim otocima“ čiji je nositelj Udruga DEŠA iz Dubrovnika. Sudionicima okruglog stola ukratko je predstavljen projekt, njegovi ciljevi i aktivnosti te su prikazani kratki filmovi snimljeni na otocima u razgovoru s mladim ljudima.

 

Situaciju s nezaposlenošću mladih ljudi na otocima naše županije ukratko je predstavio Vedran Kastrapeli iz dubrovačkog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, nakon čega je uslijedila rasprava. Svi sudionici su aktivno sudjelovali u raspravi iznoseći svoje viđenje problematike nezaposlenosti mladih na otocima. Očito je da na otocima još žive mladi koji imaju volju i želju ostati na otoku, ali nemaju zaposlenje te su raspravjalo o mogućnostima i rješenjima toga problema. Najviše su se spominjale edukacije, realizacija različitih radionica na temu nezaposlenosti, ali i decentralizacija, te međusektorska suradnja.

Projekt se nastavlja s okruglim stolom zakazanim u Splitu 07. studenog 2014. godine kako bi se i tamo pričalo o istoj problematici.

POVEZANE VIJESTI
Skip to content