Home » Susret udruga Dubrovačko-neretvanske županije “Živjeti sa Suncem” u Veloj Luci

Susret udruga Dubrovačko-neretvanske županije “Živjeti sa Suncem” u Veloj Luci

Udruga Novi otok nakon dvije godine rada na provođenju mjere Akcijskog plana učinkovitog gospodarenja energijom Općine Vela Luka organizira susret udruga s područja naše županije koje se bave poticanjem energetske učinkovitosti, održivim razvojem i promoviranjem zapošljavanja mladih kako bi potaknule sve udruge na daljnji zajednički rad na provođenju akcijskih planova za učinkovito gospodarenje energijom. Udruga Novi otok dosad je inicirala energetsko obnavljanje 8 kućanstava na području Općine Vela Luka pri čemu je investirano 556.990,00 kn, od čega je sufinancirano 271.144,00 kn. Udruga je organizirala i prve Energetske dane u Veloj Luci, a na radionicama je sudjelovalo preko 100 građana. 

Na ovom susretu organizatori će predstaviti svoj dosadašnji rad, rezultate koji su postigli te prepreke na koje nailaze. Osim organizatora, na susretu će predstavnici ekološke udruge “Krka” iz Knina i udruge “Mladi u EU” iz Šibenika predstaviti svoje najuspješnije projekte. Cilj susreta je upoznavanje udruga iz županije koje se bave istom problematikom, njihovo umrežavanje, razmjenjivanje primjera dobre prakse, te širenje najuspješnijih projekata. 

Svim sudionicima predložit će se provođenje dva uspješna projekta: 

 1. ENERGETSKI SAVJETNICI – besplatno savjetovanje za siromašna kućanstva

2. EKO KNJIŽNICA IGRAČAKA

Projekt Eko knjižnica igračaka se provodi u suradnji sa ekološkom udrugom “Krka” iz Knina gdje je otvorena prva takva knjižnica. Cilj projekta je besplatno iznajmljivanje igračaka za djecu i roditelje. Knjižnica će osim poklonjenih igračaka i nove ekološke igračke, te društvene igre, slikovnice, edukativne igre, a nadopunjavat će se prema željama djece. Otvaranje je predviđeno za 09. prosinca u 17 sati u sklopu Susreta udruga Dubrovačko-neretvanske županije “Živjeti sa Suncem”. 

 

POVEZANE VIJESTI
Skip to content