Home » Susret LAG-a 5 s predsjednikom Otočnog sabora Denisom Barićem

Susret LAG-a 5 s predsjednikom Otočnog sabora Denisom Barićem

U srijedu, 19. studenog 2014., predstavnici LAG-a 5 su se u Zadru sastali sa predsjednikom Otočnog sabora, Denisom Barićem, gdje su diskutirali o mogućnostima suradnje i zajedničkog djelovanja. Vrlo brzo pronađeno je puno zajedničkih točaka, ali i slična problematika koja bi se zajednički nastojala riješiti.

Inače, Otočni sabor  je udruga čiji je cilj okupljanje i povezivanje svih otočana i prijatelja mora i otoka kako bi svojim zajedničkim djelovanjem: ubrzali razvitak hrvatskih otoka, izjednačili uvjete života na otoku i kopnu, sudjelovali u promicanju interesa za razvoj otoka, štitili prirodu i kulturnu baštinu otoka, razvijali ekološku svijest otočana, sprječavali ugrožavanje drugih mjesta na otoku i drugih otoka, pomagali legalnoj vlasti primjenom toleratnog dijaloga, djelujući „ ni pri ni protiv vlasti“.

 

Predsjednik Denis Barić u razgovoru je napomenuo kako je Otočnom saboru povjerena veća uloga u segmentima koji se tiču ruralnog razvoja, turizma i ribarstva. Referirali su se i novi pravilnici  koji su u pripremi, vezani za ribarstvo, kako  bi se  pri tome izašlo u susret  neprofesionalnim ribarima, ali ne i izlovu putem mreža. Nadalje, Barić je istaknuo kako je u stalnom kontaktu s našim europarlamentarcem Toninom Piculom, ali i ministrom Jakovinom, kako bi rijesio problem s kojim se suočavaju mali ribari. 

 

Ovaj razgovor početak je buduće suradnje LAG-a 5 i Otočnog sabora kako bi zajedničkim snagama radili na riješavanju mnogih problema koji muče otočane. 

 

POVEZANE VIJESTI
Skip to content