Home » Seminar ¨Pretvaranje pješačkih staza u uspješan turistički proizvod” u okviru projekta “HIKING EUROPE”

Seminar ¨Pretvaranje pješačkih staza u uspješan turistički proizvod” u okviru projekta “HIKING EUROPE”

U okviru projektnih aktivnosti "HIKING EUROPE" Turistička zajednica Barcelone, zajedno s projektnim partnerima, 27. rujna 2016. organizira jednodnevni međunarodni seminar na temu: "Pretvaranje pješačkih staza u uspješan turistički proizvod". Fokus seminara je na razvoju proizvoda vezanog za pješačenje i ruralni turizam, njegovoj komercijalizaciji i promociji te međusobnoj suradnji. Namijenjen je svima zainteresiranima za ovu tematiku; javnom sektoru u području turizma, DMC, privatnim turističkim tvrtkama, turoperatorima, udrugama i svima ostalima koji se bave ruralnim turizmom.

Sudjelovanje na seminaru je besplatno, dok troškove putovanja i smještaja sudionici snose sami.

Regionalna razvojna agencija DUNEA, kao jedan od partnera na projektu, ovim putem poziva sve zainteresirane da se registriraju na linku https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeUTtKZR305R2q8i4MefLcHrxNPkiCB7AAoug3wjRoMeugQDA/viewform?c=0&w=1 nakon čega će se  dobiti daljne informacije o seminaru.

Projekt ”HIKING EUROPE – ¨Otkrivanje ruralne Europe kroz pješačke staze” je usmjeren na diversifikaciju turističke ponude kroz stvaranje novog turističkog proizvoda u područjima tradicionalno okrenutim masovnom turizmu. To bi omogućilo razvoj održivog turizma na teritorijalnoj razini, produljenje sezone, smanjenje koncentracije turista u pojedinim mjestima, promicanje kohezije, održivosti i sudjelovanja lokalne zajednice.Glavni cilj projekta je promicanje transnacionalne mreže ruralnih turističkih ruta kroz nekoliko pješačkih itinerara diljem Europe, kako bi se stvorila alternativa masovnom turizmu koji se temelji na modelu ”sunce i more” i velikim koncentracijama posjetitelja na određenim lokacijama. Regionalna razvojna agencija DUNEA u projektu sudjeluje kao jedini partner iz Hrvatske, uz partnere iz Španjolske, Italije, Irske, Austrije i Njemačke.Vrijednost projekta je € 329.832,00 dok je proračun Regionalne razvojne agencije DUNEA-e  (€ 40.932,00).

Projekt je službeno započeo je 1. travnja 2016. i sufinanciran je kroz Program Europske Unije COSME a predviđeno trajanje je do rujna 2017.

Izvor: http://www.lagneretva.com/edukacije/item/1056-seminar-na-temu-pretvaranje-pjesackih-staza-u-uspjesan-turisticki-proizvod-u-okviru-projekta-hiking-europe

KALENDAR

SVE TEME
POVEZANE VIJESTI
Skip to content