Home » Radni sastanak Zelenog tima u Stonu

Radni sastanak Zelenog tima u Stonu

U utorak, 04. studenog 2014. Godine, u prostorijama Općine Ston, održan je radni sastanak vezan za izradu Zelenog plana za područje općine Ston.

Sastanku su nazočili Vjeran Piršić – predsjednik Udruge „Eko Kvarner“, Roman Ozimec – stručnjak za agrodiverzitet, Nenad Pinezić – stručnjak za turizam te Katarina Kozina – predstavnica „Slowfood-a“. Sastanku je prisustvovala tajnica LAG-a 5 Marija Roglić, djelatnica Turističke zajednice općine Ston Marijana Franušić, načelnik općine Ston Vedran Antunica te djelatnici ureda Općine Ston, Ivo Barović i Valentina Vitković.

Na sastanku se naglasila važnost postojanja Zelenog plana te uopće izrade strateških dokumenata kojima bi, uz pomoć Lokalne akcijske grupe – LAG 5, aplicirali iste na EU fondove. Za početak važno je prikupiti precizne podatke kako bi se utvrdile potrebe našeg područja, te prema njima napravili projektne prijedloge koji bi dalje aplicirale na natječaje koji su otvoreni.

Na sastanku su se nazočni upoznali s problematikom kulturne zaštićenosti Stona i okolice, kao i Malostonskog zaljeva, koji je zaštićen kao posebni rezervat. Upravo zbog tih oblika zaštite te složene birokracije, ulaganje u gospodarske objekte te obnova postojećih objekata je otežana. Načelnik je naglasio i problem imovinsko-pravnih odnosa u staroj jezgri Stona.

Razgovorom te raspravom nazočni su se složili oko ideje da se pokrene prijedlog programa koji bi nosio naziv „Program obnove i razvoja u kontekstu održivog turizma stare gradske jezgre Stona“, koji bi paralelno jezgru Stona načinio difuznim hotelom, a u isto vrijeme bi se koncipirao kao turistička destinacija. Sastanak je bio vrlo konstruktivan te je rezultirao usuglašavanjem zajedničkih ideja o revitalizaciji Stona, te nastavkom suradnje s Zelenim timom .

KALENDAR

SVE TEME
POVEZANE VIJESTI
Skip to content