Home » Projekti HGSS-a na otoku Korčuli

Projekti HGSS-a na otoku Korčuli

U Veloj Luci je prošli tjedan održan inicijalni sastanak radne skupine koji će na području otoka Korčule raditi na razvoju projekata „Tour de CroActive“, „Korčula – otok muzej svjetske povijesti“ te  „Sigurna karta otoka Korčule“. 

Hrvatska gorska služba spašavanja pokrenula je inicijativu za brendiranje i uređenje otoka Korčule kao integrirane turističke destinacije za cjelogodišnji turizam, realiziranjem prirodnih, kulturnih i drugih potencijala i stvaranjem novih turističkih sadržaja temeljenih na sigurnom i održivom aktivnom turizmu.  Zbog toga je iniciran  projekt “Tour de CroActive – Inovativni aktivni turizam” za razvoj aktivnog turizma na cijelom prostoru RH. Otok Korčula bi sa svojim jedinstvenim potencijalom, zajedničkim snagama i uspješno realiziranim projektom, mogao postati primjer dobre prakse koristeći pri tome sredstva iz EU i drugih razvojnih fondova. 

Otvaranjem Poziva za pripremu i provedbu Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine koji je rezultat suradnje Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, Ministarstva kulture i Ministarstva turizma, stvorena je realna mogućnost pripreme i financiranja projekata na razini pojedinih destinacija. „Korčula – otok muzej svjetske povijesti“ daje inicijalnu ideju  da uz kulturno-povijesne atrakcije (lokaliteti) otoka Korčule budu okosnica cjelogodišnjeg kulturnog i aktivnog turizma, a sve uz visoku razinu kvalitete i sigurnosti koja je primarni interes HGSS-a. Istovremeno bi se primjereno uredili i zaštitili i sami kulturno povijesni sadržaji, te stvorili zajednički alati za bolje korištenje, prezentaciju, turističku valorizaciju i brendiranje otoka Korčule.

„Sigurna karta otoka Korčule“ bi  uz postojeće prijedloge, izmjene, dopune ili ispravke dala prikaz stvarnog stanja na terenu otoka Korčule, sustavu cesta, pješačkih i biciklističkih staza i to samo onih koje su ocijenjene kao sigurne, a u prostoru su i označene.

POVEZANE VIJESTI
Skip to content