Home » Priča o LAG-u 5 došla i do Hrvatskih studija

Priča o LAG-u 5 došla i do Hrvatskih studija

U sklopu programa Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, smjer socijologija, naša volonterka Nela Daničić sudjelovala je na predavanju na temu sustava IPARD. Unutar zadane teme kolegija "Socijologija hrvatskog društva 1" - "Komparativna analiza društvenih procesa u EU i Hrvatskoj", studenti su se upoznali s pojmom sustava IPARD, njegovim smjernicama te direktom primjenom u Hrvatskoj.

Ono što je najviše privuklo studente je dio o LEADER programu i njegovim LAG-ovima, budući da se o toj temi govori jako malo i uglavnom nejasno. Pričalo se o konkretnim primjerima dobre prakse, ponajviše o samom LAG-u 5 te njegovim aktivnostima i ostvarenim projektima. Bilo je od velike važnosti naglasiti probleme koji nastaju kod pristupanja određenim projektima i samim pravilnicima EU odrednica.

Samo predavanje izazvalo je pozitivne reakcije i definitivno je potaknulo veći interes kod studenata, od kojih se većina i dodatno raspitivala nakon predavanja. Smatramo da je ova tema od velike važnosti o kojoj se jako malo raspravlja i u koju je upućen nedovoljan broj ljudi, te da se ovim predavanjem nastojala proširiti svijest o mogućnostima koje nam se pružaju i koje bi trebali iskoristit za opće dobro svih nas.

IPARD_sustav.pptx

POVEZANE VIJESTI
Skip to content