Home » Predstavnici LAG-ova na Stonskim zidinama

Predstavnici LAG-ova na Stonskim zidinama

Edukacija je deveta u nizu stručnih radionica koju LEADER mreža Hrvatske provodi u partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva i Ministarstvom poljoprivrede temeljem „ Sporazuma o Razvojnoj suradnji kroz programske podrške za umreženo i učinkovito djelovanje lokalnih akcijskih grupa“. 

Predavači edukacije bili su gospođa Ivana Laginja i gospodin Milan Medić iz LEADER mreže Hrvatske. 

Edukacijom polaznici su upoznati s smjernicama europskog ruralnog razvoja do 2020. godine. Kroz radionice rađena je procjena potreba te analiza stanja u LAG-ovima u svrhu izrade LRS do 2020. godine, prikupljanje podataka o poljoprivrednicima i ostalim dionicima u ruralnom gospodarstvu, njihovim potrebama i potencijalima te izrada baze podataka (postavljanje ciljeva, metode prikupljanja, konačni rezultati, korištenje podataka za izradu lokalne razvojne strategije). U drugom dijelu edukacije radilo se na razvoju projektnih ideja te kako ih uključivati u nove LRS-ove, na povezivanju dionika i razvoj partnerstva u cilju razvoja lokalne zajednice. 

Domaćin LAG 5 proveo je sudionike radionice, predstavnike LAG-ova iz cijele Hrvatske na terenski obilazak razvojnih potencijala: obilazak Stonskih zidina, obilazak Stonske solane i muzeja soli. Sudionici edukacije imali su priliku posjetiti vinogorje Dingač te kušati pelješka vina u vinariji Matuško. Ovom prilikom također smo posjetili člana LAG-a 5, OPG Antunović u Kuni Pelješkoj zbog velikog interesa za jednim od značajnijih proizvoda OPG-a Antunović, magarećim mlijekom.

POVEZANE VIJESTI
Skip to content