Home » Predstavljanje Zelene energetske zadruge i Zadruge za etično poslovanje

Predstavljanje Zelene energetske zadruge i Zadruge za etično poslovanje

LAG 5 Vas poziva na predstavljanje Zelene energetske zadruge i Zadruge za etično financiranje koje će se održati 21. travnja 2015. godine s početkom u 18.30 sati u Gradskoj vijećnici u Korčuli. Gosti predavači su Edo Jerkić, upravitelj Zelene energetske zadruge i Goran Jeras, predstavnik Zadruge za etično financiranje. 

 

Zelena energetska zadruga je zadruga koja se bavi razvojem i vođenjem projekata primjene obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti. Zadruga je osnovana s ciljem djelovanja u lokalnoj zajednici s posebnim naglaskom na održivi razvoj turizma, poljoprivrede te komercijalnih i javnih ustanova. Zadruga u budućnosti planira pokrenuti djelatnost opskrbe električnom energijom proizvedenom iz obnovljivih izvora energije. ZEZ posebno njeguje načelo suradnje s pojedincima, tvrtkama, ustanovama i svim drugm dionicima kojima je primarni interes društveno odgovorno poslovanje i održivi razvoj lokalnih zajednica. 

Zelenu energetsku zadrugu su osnovali sadašnji i bivši zaposlenici renomiranih domaćih tvrtki i organizacija koje djeluju na području energetike i zaštite okoliša, a trenutno broji 17 zadrugara. Zadruga se bavi osmišljavanjem i vođenjem projekata održive energetike s posebnim naglaskom na projekte u lokalnim zajednicama. 

Zadruga za etično poslovanje  (ZEF) je pravna osoba osnovana s prvenstvenim ciljem stvaranja preduvjeta za osnivanje  ebanke d.d.- prve hrvatske etične razvojne banke. ZEF će biti osnivač i jedini vlasnik/dioničar ebanke. 

ebanka je transparentna, demokratska, solidarna organizacija koja svojim članovima osigurava najpovoljnije uvjete financiranja, kontinuiranu savjetodavnu podršku u poslovanju te aktivno smanjivanje rizika povezivanjem u ekonomske cjeline. ebanka je etična razvojna banka u vlasništvu svojih klijenata koja doprinosi poboljšanju kvalitete života ljudi. 

Ideja etične banke je stvaranje održivog ekosustava zdrave ekonomije u financijskom, društvenom i ekološkom smislu. Sama ebanka počiva na modelu zadruge preko Zadruge za etično financiranje  koja je osnovana s prvenstvenim ciljem stvaranja preduvjeta za osnivanje ebanke d.d. – prve hrvatske etične razvojne banke. ZEF će biti osnivač i jedini vlasnik/dioničar ebanke. 

 

KALENDAR

SVE TEME
POVEZANE VIJESTI
Skip to content