Home » Predstavljanje programa Erasmus+ Sport

Predstavljanje programa Erasmus+ Sport

Program je usmjeren  jačanju kvalifikacija, znanja i vještina te zapošljivosti građana EU, kao i unaprjeđenju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta. Erasmus+ posebno želi pridonijeti razvoju europske dimenzije u sportu. 

Naglasak aktivnosti u području sporta je na transnacionalnim projektima za potporu amaterskom sportu i rješavanju prekograničnih izazova, poput namještanja utakmica i drugih sportskih natjecanja, dopinga, nasilja i rasizma, te na promicanju dobrog upravljanja, ravnopravnosti spolova, socijalne uključenosti i tjelesne aktivnosti za sve. Sportske ustanove i organizacije se kao partneri također mogu uključiti u projekte vezane uz područja svih razina obrazovanja i rada s mladima.

Predstavljanje programa će voditi voditeljica LAG-a 5 Marija Roglić

Program Erasmus+ bit će predstavljen u kontekstu ciljeva europske  politike u području sporta, pružit će pregled mogućnosti za financiranje projekata u području sporta, a primjerima sudjelovanja u dosadašnjim programima ilustrirat će se željeni učinci programa na dionike vezane uz područje sporta.

POVEZANE VIJESTI
Skip to content