Home » Predstavljanje Kinookus Food Film Festivala na LAG 5 području

Predstavljanje Kinookus Food Film Festivala na LAG 5 području

Prije projekcije filma, predsjednik i jedan od idejnih tvoraca i utemeljitelja udruge Kinookus Ivo Kara-Pešić, upoznao nas je s novim izdanjem stonskog Food Film festivala, projektom ¨Pelješkog varenika¨ te ciljevima i rezultatima četverogodišnjeg ESSEDRA projekta čiji je nositelj Slow Food, a hrvatski partner udruga Kinookus. Ovi događaji su bili uvod u 7. ediciju Kinookus Food Film Festivala u Stonu.

U Trpnju, 1.rujna, uz uvodno prestavljanje i film, na prostoru pjace u Selu, ¨Vinarija Madirazza¨, OPG Tomić i Liga protiv raka – Korčula, Pelješac, Lastovo, Mljet izložili su svoje proizvode kako bi ih posjetitelji mogli kušati i izravnim kontaktom sa proizvođačem, upoznati se a načinom proizvodnje i važnosti lokalne tradicije. 

U Orebiću, 2.rujna, u vrtnom prostoru Mlinice, održana je projekcija filma ¨Focaccia Blues¨ uz sudjelovanje lokalnih proizvođača obrta ¨Natura Antunović¨ i ¨Pelješkog varenika¨koji udruga Kinookus razvija s četiri obitelji vinara iz Ponikava i Prizdrine. 

Projekcija filmova u Blatu, 3. rujna, održana je u Klavir sali Doma kulture. Nakon filma, na  Trgu Franje Tuđmana bili su izloženi proizvodi lokalnih proizvođača. Sudjelovali su OPG Sanja Protić, Konoba Zlinje, Blato 1902, OPG Sardelić, Kreativni kutak i Liga protiv raka- Korčula, Pelješac, Lastovo i Mljet – ogranak Blato. 

Kinookus Food Film Festival održati će se od 08.-11. rujna u Stonu, pod općom temom ¨Foodtourism¨. S vremenom, ovaj festival se etablirao kao multidisciplinarna platforma za promišljanje problema industrijske proizvodnje hrane, novih kulturalnih i društvenih modela, te složenog odnosa čovjeka i okoliša.

POVEZANE VIJESTI
Skip to content