Home » Predsjednik LAG-a na konferenciji Jadransko- jonske inicijative u Izoli

Predsjednik LAG-a na konferenciji Jadransko- jonske inicijative u Izoli

U Izoli od 23.09. do 01.10. održan je ¨Tjedan mediteranske obale i EU makroregionalne strategije¨  na kojem je prisutstvovao predsjednik LAG-a 5, Vjeran Filippi. Nakon uspješnog pokretanja EUSALP konferencije i konstitutivne sjednice EUSALP u siječnju 2016, u Brdu, ¨Tjedan mediteranske obale i EU makroregionalne strategije¨  je drugi u nizu od događanja organiziranih od strane Slovenije tijekom predsjedanja EUSALP-a. 

Slovenija se nalazi na spoju Alpa, Panonske nizine, dinarskog raspona i Mediterana. Njezin zemljopisni položaj, kao i njezina bogata prirodna i kulturna baština pružaju brojne mogućnosti i izazova  koji su zajednički te koji zanemaruju granice.Uz znanje i iskustvo stečeno u Dunav, Jadran i Jonsku i alpsku makroregiju, Slovenija je u stanju stvoriti sinergiju između strategije i sadržaja, te uspostaviti veze koje doprinose znanju i inovacijama, održivoj mobilnosti, te rastu i prosperitetu naroda koji živi na ovim prostorima.

Od 23. rujna do 1. listopada 2016., slovenska obala je bila mjesto održavanja brojnih manifestacija s  temama povezanosti okoliša te mjesto susreta različitih dionika za kreiranje zajedničkog prostora u regiji. Sastanci,  razgovori, razmjena mišljenja i iskustava, kao i mnoštvo prezentacija, skupno pomažu u podizanju svijesti da  svaki pojedinac, institucija i organizacija može doprinijeti boljem životu u skladu s prirodom; samo zajedno možemo promijeniti naš način razmišljanja i djelovanja, i napraviti korak naprijed.

POVEZANE VIJESTI
Skip to content