Home » Poziv na manifestaciju ¨Energetski dani Općine Vela Luka¨

Poziv na manifestaciju ¨Energetski dani Općine Vela Luka¨

Općina Vela Luka i Udruga Novi otok 2. i 3.6. 2016. organizira Energetske dane Općine Vela Luka. Organizacija Energetskih dana odvija se u sklopu provedbe mjera Akcijskog plana učinkovitog gospodarenja energijom na području općine Vela Luka. Za provedbu Akcijskog plana zadužena su tijela za provedbu: Dubrovačko-neretvanska županija, DUNEA – regionalna razvojna agencija, Turistička zajednica Vela Luka i Elektrojug Dubrovnik te Udruga Novi otok.

Dosadašnje provedbene aktivnosti Akcijskog plana pretežito su se odvijale u Sektoru kućanstva među kojima je prioritetna bila edukacija stanovništva kroz organizaciju 4 radionice koje je provela Udruga Novi otok.

Nakon održanih Radionica Udruga je pripremala prijave građana na Javne natječaje i Javne pozive za financiranje energetske obnove koje su raspisali Fond za zaštitu okoliša i Dubrovačko-neretvanska županija. Rezultat toga je izrada 8 Projekta koji su prihvaćeni od kojih je 6 već dovršeno, a 2 projekta su u tijeku. Time su ostvareni značajni energetski i ekonomski pokazatelji koji će se zajedno s planiranim aktivnostima i onima koje su u tijeku predstaviti kao poticajne primjere za nastavak provedbe Akcijskog plana. 

S obzirom da su općine i gradovi, ali i lagovi nositelji razvoja projekata energetske učinkovitosti pozivamo Vas da  se pridružite u provedbi Energetskih dana u Vela Luci kao aktivni sudionici s ciljem da se predstave Vaši projekti energetske učinkovitosti kao poticaj za suradnju u nastavku provedbe projekata. 

POVEZANE VIJESTI
Skip to content