Home » Poziv na manifestaciju ˝6. DANI POŠIPA¨

Poziv na manifestaciju ˝6. DANI POŠIPA¨

Turistička zajednica Općine Smokvica Vas poziva na 6. DANE POŠIPA koji će se na području Smokvice i Čare održati od 23. do 31. srpnja 2016. godine.

Cijeli otok Korčula a posebno Smokvica i Čara se mogu pohvaliti tradicijom vinogradarstva i vinarstva još od vremena starih Grka. Pošip kao jedan od ponajboljih hrvatskih bijelih vina dobiva se od istoimene sorte grožđa koja najbolje uspijeva na ograničenim lokalitetima na području Smokvice i Čare. Pošip je i svojevrsni svjetski raritet jer mu se zna točno mjesto pronalaska i ime pronalazača. Definitivno je jedan od najvažnijih gospodarskih i turističkih proizvoda ovog dijela otoka Korčule stoga već 6. godinu za redom u suradnji sa proizvođačima Pošipa organiziramo Dane Pošipa koji posjetiteljima pružaju mogućnost uživanja u najboljim vinima ali i upoznavanje tradicije vinogradarstva i vinarstva. 

Ove godine Dani Pošipa traju 9 dana a sudjeluje 13 proizvođača sa područja Smokvice i Čare. Osim u vinima posjetitelji će moći uživati u glazbenom programu i gastro ponudi.

Poziv i program manifestacije nalazi se u prilogu. 

fwd6_danipoipa.zip
dani_posipa_2016_pozivnica_A.jpg
dani_posipa_2016_pozivnica_B.jpg

POVEZANE VIJESTI
Skip to content