Home » Poziv na interaktivno predavanje ¨Gastronomski potencijali u turizmu otoka Korčule¨

Poziv na interaktivno predavanje ¨Gastronomski potencijali u turizmu otoka Korčule¨

Stanovnici otoka Korčule sačuvali su u svojoj prehrambenoj praksi vještinu pobiranja i konzumiranja samoniklog jestivog bilja, parapači, mišance, grude, čije je korištenje u ljudskoj prehrani poznato još od prapovijesti. Koje su moguće suvremene interpretacije, te koji je turistički  i gastronomski potencijal ove visokovrijedne namirnice, nastojat će se nizom primjera pokazati tijekom interaktivnog izlaganja.

Izlaganje je namijenjeno obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, vlasnicima turističkih agencija i ugostiteljskih objekata, kao i svima zainteresiranima, s posebnim osvrtom na činjenicu da je 2013. mediteranska prehrana upisana na Reprezentativnu listu svjetske nematerijalne kulturne baštine – UNESCO.

KALENDAR

Uredovni dan LAG-a 5 u Smokvici

Smokvica, HR-20272 Smokvica, Hrvatska

Uredovni dan LAG-a 5 održava se u utorak 17. rujna 2024. od 08:30 do 10:00 sati, u u vijećnici Općine Smokvica (Smokvica 80). Informacije i najave dolaska na 099 4965-460, […]

Uredovni dan LAG-a 5 u Veloj Luci

Vela Luka-Korčula, HR-20270 Vela Luka, Hrvatska

Uredovni dan LAG-a 5 održava se u utorak 17. rujna 2024. od 10:30 do 12:00 sati, u vijećnici Općine Vela Luka (Obala 3 br. 19). Informacije i najave dolaska na […]

Uredovni dan LAG-a 5 u Putnikovićima

Putnikovići, HR-20246 Ston, Hrvatska

Uredovni dan LAG-a 5 održat će se u utorak 24. rujna 2024. u Domu vinarske tradicije Putniković, od 9:00 - 11:00 sati. Informacije i najave dolaska na 095/8796-186, razvoj@lag5.hr.

Uredovni dan LAG-a 5 na Mljetu, Babino Polje

Babino Polje, Mljet

Uredovni dan LAG-a 5 na otoku Mljetu održat će se u četvrtak 26. rujna 2024. od 09:00 do 12:00 sati, u Domu kulture Zabrežje, Babino Polje. Informacije i najave dolaska […]

SVE TEME
POVEZANE VIJESTI
Skip to content