Home » Poziv na interaktivno predavanje ¨Gastronomski potencijali u turizmu otoka Korčule¨

Poziv na interaktivno predavanje ¨Gastronomski potencijali u turizmu otoka Korčule¨

Turistička zajednica Grada Korčule poziva  na interaktivno izlaganje na temu “Gastronomski potencijali u turizmu otoka Korčule - Samoniklo jestivo bilje (parapać, mišanca, gruda)“, 26.4.2016.g. u 19.00 sati u Hotelu Korčula de la Ville u gradu Korčuli. Predavač koji će voditi izlaganje je Sani Sardelić, kustosica Gradskog muzeja Korčula.

Stanovnici otoka Korčule sačuvali su u svojoj prehrambenoj praksi vještinu pobiranja i konzumiranja samoniklog jestivog bilja, parapači, mišance, grude, čije je korištenje u ljudskoj prehrani poznato još od prapovijesti. Koje su moguće suvremene interpretacije, te koji je turistički  i gastronomski potencijal ove visokovrijedne namirnice, nastojat će se nizom primjera pokazati tijekom interaktivnog izlaganja.

Izlaganje je namijenjeno obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, vlasnicima turističkih agencija i ugostiteljskih objekata, kao i svima zainteresiranima, s posebnim osvrtom na činjenicu da je 2013. mediteranska prehrana upisana na Reprezentativnu listu svjetske nematerijalne kulturne baštine – UNESCO.

KALENDAR

SVE TEME
POVEZANE VIJESTI
Skip to content