Home » Poticaji za kupnju eko vozila

Poticaji za kupnju eko vozila

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je 25.04.2018. godine Javni poziv za neposredno sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila građanima dodjelom donacije 2018.

Poticaji koje će građani dobivati putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iznositi će do 40% cijene vozila. Kretat će se do 80.000,00 kn za vozila s elektroničnim pogonom, 40.000,00 kn za vozila s hibridnim “plug-in” pogonom, uz uvjet da im je emisija CO2 manja od 50 g/km. Kupnja električnih skutera, motocikala i četverocikala na struju poticat će se do 20.000,00 kn, dok će za električne bicikle biti dostupno do 5.000,00 kn sredstava Fonda.

Fondu je potrebno dostaviti ispunjeni i vlastoručno potpisani prijavni obrazac koji je odstupan na wb stranicama Fonda, presliku osobne iskaznice, tehničke karakteristike vozila iz ponude i samu ponudu dobivenu u prodajnom salonu. Zahtjevi će se razmatrati kronološki, prema datumu i vremenu zaprimanja zahtjeva. Sufinanciraju se samo nova motorna vozila koja u trenutku unosa, uvoza ili prodaje u Republici Hrvatskoj ili ranije, nisu bila registrirana, a u slučaju elektroničkog bicikla da nije ranije bilo korišteno.

Više informacija o samom natječaju te potrebne obrasce možete pronaći ovdje. 

POVEZANE VIJESTI
Skip to content