Home » Pitanja i odgovori – 10. Natječaj LAG-a 5 TO 2.1.2. “Ulaganja u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima” (TO 6.4.1. PRR RH)

Pitanja i odgovori – 10. Natječaj LAG-a 5 TO 2.1.2. “Ulaganja u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima” (TO 6.4.1. PRR RH)

Ovdje možete pronaći pitanja i pripadajuće odgovore u vezi LAG Natječaja za tip operacije 2.1.2.

1. PITANJE: Je li prihvatljivo da OPG s registriranim izletištem preko ovoga natječaja kupi montažnu kuću za odmor?
ODGOVOR: Sukladno dijelu 2.1. Natječaja za TO 2.1.2. LRS LAG 5, korisnik koji ima registriranu dopunsku djelatnost u sektoru ruralnog turizma može ulagati u razvoj nove djelatnosti unutar istog sektora. Najkasnije do podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu korisnik mora biti registriran za novu djelatnost u skladu s nacionalnim zakonodavstvom.
Način i uvjeti obavljanja djelatnosti u montažnoj kući za odmor, koja je predmet ulaganja, trebaju biti u skladu s Pravilnikom o dopunskim djelatnostima na OPG-u (NN76/201). Dodatno, navedeno ulaganje mora biti usklađeno s propisima koji reguliraju područje gradnje.

2. PITANJE: Možemo li se prijaviti na ovaj natječaj iako smo ostvarili potporu za mjeru 6.3.1. za isto programsko razdoblje?
ODGOVOR: Ostvarena potpora na natječaju za TO 6.3.1. nije kriterij za isključenje korisnika. Dakle, ukoliko ste ostvarili potporu na TO 6.3.1. možete podnijeti zahtjev za potporu na Natječaju LAG-a za TO 2.1.2.

POVEZANE VIJESTI
Skip to content