Home » Otvorene prijave nagrade Karlo Veliki za projekte mladih Europljana

Otvorene prijave nagrade Karlo Veliki za projekte mladih Europljana

Od 15. listopada otvorene su prijave za devetu Nagradu za mlade Karlo Veliki. Osim priznanja, medijske promocije i posjete Europskom parlamentu, dobitnici osvajaju i novčanu nagradu kako bi daljnje mogli razvijati svoje inicijative. Rok za prijavu je 25. siječnja 2016. godine, a uključiti se možete ako imate između 16 i 30 godina i pokrenuli ste projekt s europskom dimenzijom.

Nagradu za mlade Karlo Veliki organiziraju zajednički Europski parlament i Međunarodna fondacija za Nagradu Karlo Veliki iz Aachena, a dodjeljuje se svake godine za uspješne projekte s europskim karakterom. Projekti bi trebali biti namijenjeni mladima u Europi i na praktičan način poticati toleranciju, suživot i izgradnju europskog identiteta. Pobjednici iz prethodnih godina bili su organizatori programa razmjene za mlade te umjetničkih i internetskih projekata koji su na neki način imali i europski kontekst.

Nagrada za najbolji projekt je 5.000 €, za drugo mjesto 3.000 €, a treće mjesto 2.000 €. Kao dio nagrade, tri konačna pobjednika bit će pozvani posjetiti Europski Parlament (u Bruxellesu ili Strasbourgu). Također, predstavnici svih 28 izabranih nacionalnih projekata bit će pozvani na četverodnevni posjet u Aachen, u Njemačkoj.

Više o prijavi za nagradu za mlade Karlo Veliki možete pronaći ovdje.

 

POVEZANE VIJESTI
Skip to content