Home » Online radionica “Inovativne metode organizacije događaja”

Online radionica “Inovativne metode organizacije događaja”

Udruga Novi otok u partnerstvu s LAG-om 5 najavljuje dvodnevnu online radionicu 17. i 18. veljače 2021. godine na temu inovativnih metoda organizacije događaja, koja će se održati putem Google Meet aplikacije u terminu od 16:00 do 19:00 sati. Radionica je namijenjena prvenstveno nezaposlenim mladim osobama s otoka Korčule zainteresiranim za rad u sektoru kulturnih i kreativnih industrija, a organizira se u sklopu provedbe projekta „Uči dalje!“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ Također pozivamo zainteresirane djelatnike i dionike kulturnih i turističkih institucija i organizacija s otoka, da se uključe na radionicu kao potencijalni poslodavci ili partneri na manifestacijama i događanjima kojima bi se povećala kulturno-turistička ponuda otoka.

Radionicu će voditi Žarko Dragojević, stručnjak, organizator i glazbenik s bogatim iskustvom rada u kulturnim organizacijama od nezavisnog do institucionalnog sektora, trenutno zaposlen kao voditelj odnosa s javnošću i promocije Kazališta Marin Držić. Radionica će se nadovezati na prvi ciklus koji je održan u srpnju 2020. godine, gdje je bio naglasak na metodologiji organizacije događaja i praktičnim primjerima iz radnih situacija i olakotnih procesa koji mogu uštedjeti vrijeme, novac i resurse. Fokus ove dvodnevne radionice bit će na multimedijalnim aspektima približavanja sadržaja publici, kao i kreativnim i organizacijskim prilagodbama u organizaciji događaja u okolnostima rada u pandemijskim uvjetima.

Uz voditelja radionice, tijekom oba dana na svakom će dijelu prezentacije biti pozvan po jedan gost – profesionalac iz struke i javnog života, koji će dati uvid u svoja dosadašnja iskustva, uspjehe, ali jednako tako i probleme s kojima se susreće u svom radu. Okupit će se dugogodišnji poznavatelji kulturne produkcije i raznih drugih događanja, koji djeluju u institucionalnom te nezavisnom sektoru RH. Sanin Karamehmedović iz banda Silente, tajnik županijske Zajednice tehničke kulture – Tomo Sjekavica, grafička dizajnerica i vlasnica Linear Studija – Nora Mojaš, Ivan Pecotić iz korčulanskog banda Sixes, voditeljica Plesnog studija Lazareti – Zrinka Japunčić, organizatorica Festivala Midsummer Scene Dubrovnik – Darija Mikulandra, predstavnica Platforme za Lazarete – Petra Marčinko i Alen Roki – član Klapa Kaše.

Primjeri koji će se navesti usko su povezani s organizacijom događaja na svim razinama. Pokrit će se teme koje variraju od kazališta, glazbe, pa sve do festivalskog dijela koji spaja sve navedeno, ali i uvodi u lokalnu zajednicu aspekte očuvanja materijalnog dobra, povijesti naših mjesta, autohtone gastronomije i sl.

Prijave za radionicu primaju se do 17. veljače 2021. putem obrasca na ovome linku.

REALIZIRANO U SKLOPU PROJEKTA
KALENDAR

SVE TEME
POVEZANE VIJESTI
Skip to content