Home » Održana radionica u Walesu na kojoj su sudjelovala i 3 člana LAG-a 5

Održana radionica u Walesu na kojoj su sudjelovala i 3 člana LAG-a 5

U Walesu, u organizaciji ActGlobal-a, održana je jednotjedna radionica "Razvoj društvenih i poslovnih poduzetničkih sposobnosti mladih u ruralnim područjima " na kojoj su sudjelovala i tri člana LAG-a 5.

Radionica je okupila mlade iz šest europskih zemalja, a naglasak je bio na neformalnom obliku edukacije mladih te razmjeni dobre prakse. Jedna od zanimljivijih aktivnosti je bila Idea Machine. Sudionici su podjeljeni u internacionalne timove sa zadatkom da za jedan sat osmisle, kreiraju i prezentiraju novi Board Game. Druga je bila Dragon’s Den, po uzoru na popularnu TV emisiju, gdje su sudionici, ponovo u internacionalnim timovima, u jednom danu morali smisliti, istražiti i kreirati poduzetničku ideju, a potom je prezentirati i “prodati” potencijalnim investitorima.
Sudionici radionice imali su priliku i upoznati se sa nekoliko uspješnih poduzetničkih pothvata i razgovarati sa pokretačima istih, te saznati s kojim su se preprekama oni susretali i kako su ih zaobišli. Naši LAG-ovci su se vratili doma sa novim poznanstvima i novim saznanjima koja sada mogu primjeniti na svom području.

 

KALENDAR

SVE TEME
POVEZANE VIJESTI
Skip to content