Home » Održana radionica o ljekovitom bilju u Smokvici

Održana radionica o ljekovitom bilju u Smokvici

Prošli tjedan, u srijedu 27. svibnja 2015. u poslijepodnevnim satima u Smokvici na Korčuli održana je radionica o ljekovitom bilju pod vodstvom Diane Marović, pokretačice OPG-a Eko škoj.

 

Stručna suradnica LAG-a 5 prisutnima je predstavila LEADER pristup, zadatke i ulogu LAG-a 5, kao i mogućnosti Programa ruralnog razvoja. Nakon uvodnog dijela riječ je preuzela Diana Marović koja je demonstrirala kako napraviti sok od mente i melise kao i ljekoviti napitak od limuna i češnjaka za otapanje masnoća u krvi. Istaknula je sve specifičnosti ljekovitog bilja našeg kraja te njihovu uporabu. Tom prilikom iskazali su se domaći znalci potkrijepivši svoje bogato iskustvo poznavanja ljekovitog bilja sa poznatom i starom literaturom. 

Nakon kulinarskog dijela uslijedilo je istraživanje prirode u Smokvici, prepoznavanja, branja  korištenja. Sudionici posjetili su bogati vrt gđe. Katice Pecotić gdje su mogli vidjeti sve vrste ljekovitog bilja i njegovu uporabu. Radionica se pokazala kao idealan spoj edukacije i uživanja u prirodi.  

Fotografije: Branka Barčot

KALENDAR

SVE TEME
POVEZANE VIJESTI
Skip to content