Home » Održana radionica “Energetika kao poluga za razvoj malog i srednjeg poduzetništva”

Održana radionica “Energetika kao poluga za razvoj malog i srednjeg poduzetništva”

U utorak, 04. studenog 2014. godine u dvorani Općine Orebić održana je radionica "Energetika kao poluga za razvoj malog i srednjeg poduzetništva" koja se održala u okviru strateškog projekta ALTERENERGY Energy Sustainability for Adriatic Small Communities (IPA Adriatic 2007-2013, str/0001/1). 

Informiranje malobrojne publike, među kojima je bila stručna suradnica LAG-a 5, Katarina Slejko, te nekolicine malih  poduzetnika iz Orebića o mogućnostima  korištenja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti za unaprjeđenje poslovanja bio je cilj radionice. Na radionici su predstavljeni mogući izvori financiranja i različite sheme poticanja korištenja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti za sektor poduzetništva. Prikazane su mogućnosti za kreiranje novih poslovnih prilika i pokretanje novih obrta usmjerenih na proizvodnju i implementaciju tehnologija vezanih uz energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije.
 
Radionicu je organizirala DUNEA, a vodile su je Ivana Rogulj, dip. ing. el. i Slavica Robić, Ms dipl.ing.el. iz Društva za oblikovanje održivog razvoja. DOOR (Društvo za oblikovanje održivog razvoja) je udruga građana osnovana 2003. godine, a misija DOOR-a je promicanje principa održivog razvoja u svim segmentima društva, na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini, prvenstveno na polju energetike.

 

  

KALENDAR

SVE TEME
POVEZANE VIJESTI
Skip to content