Na manifestaciji su sudjelovali i članovi Lag-a 5:
1. PZ Putnikovići
2. Sanja Protić
3. Opg Antunović
4. Opg Ivo Cibilić
Radionice su održali predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, nakon kojih je održan i Radni ručak s ministrom na kojem su predstavljeni proizvodi s oznakama kvalitete Hrvatske poljoprivredne agencije: meso, mlijeko i jaja s hrvatskih farmi, med s hrvatskih pčelinjaka te brašno i kruh s hrvatskih polja, te hrvatski autohtoni proizvodi zaštićeni u EU.
„U ovoj županiji turizam i poljoprivreda definitivno idu zajedno i to se vidi. Svi hoteli morali bi imati lokalne proizvode u svojoj ponudi. Većina to i radi, a oni koji ne rade tako u konačnici rade na svoju štetu. Ovdje se proizvodi vrhunska hrana koju prate vrhunska i svjetski priznata vina. Jače povezivanje proizvođača i hotelijera svakako mora biti prioritet. Mi i ove godine obilazimo sve županije i promoviramo naše domaće proizvođače i naše zaštićene proizvode. Cilj nam je pokazati, prije svega potrošačima, a onda i turističkim djelatnicima, da nema kvalitetnije i bolje hrane od one koja je lokalno uzgojena. Travanj je mjesec hrvatskih autohtonih proizvoda i mjesec podizanja svijesti o važnosti očuvanja naše tradicije i naših specijaliteta.“
– izjavio je ministar Tomislav Tolušić u Dubrovniku.