Home » ODRŽANA INTERAKTIVNA RADIONICA “OTOČNA ĆAKULA O EUROPSKIM IZBORIMA”

ODRŽANA INTERAKTIVNA RADIONICA “OTOČNA ĆAKULA O EUROPSKIM IZBORIMA”

U duhu nadolazećih izbora za Europski parlament koji se u Hrvatskoj održavaju 9.lipnja 2024., Europe direct Korčula u suradnji s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, organizirala je besplatnu interaktivnu radionicu “Otočna ćakula o europskim izborima”

U srijedu 6. ožujka, u Gradskoj knjižnici Ivan Vidali u Korčuli, održana je interaktivna radionica Otočna ćakula o europskim izborima u organizaciji Europe direct centra Korčula te u suradnji s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj čiji je predstavnik po prvi put gostovao u Korčuli.

Besplatna i interaktivna Otočna ćakula o europskim izborima jedan je od najmasovnijih događaja organiziranih u korčulanskoj Gradskoj knjižnici, sudjelovalo je gotovo 80 ljudi. Ćakulu je vodio Ivo Antunović, predstavnik Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, a osim brojnih srednjoškolaca s cijelog otoka koji će ove godine po prvi put izaći na izbore, radionica je izazvala interes i među Korčulanima svih generacija.

Budući da idemo ususret izborima za Europski parlament koji će se u Hrvatskoj održati u nedjelju 9. lipnja, službenik za odnose s javnošću Ivo Antunović iz Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, razgovornim je jezikom u opuštenoj atmosferi mladim, budućim glasačima istaknuo važnost izlaska na izbore. Konkretnim primjerima iz svakodnevnog života, srednjoškolcima je približio niz tema i pojmova, među ostalim, na koji način radi Europski parlament, kolektivnu odgovornost i zajednička postignuća, objasnio im je izborne i političke procese unutar organizacije. Također je istaknuo kako svojim glasom mogu utjecati na promjene u svakodnevnom životu.

POVEZANE VIJESTI
Skip to content