Home » Održana 22. izvanredna Skupština LAG-a 5

Održana 22. izvanredna Skupština LAG-a 5

Danas, 21. rujna 2023. održana je 22. izvanredna Skupština Lokalne akcijske grupe „LAG 5“ na kojoj su izabrani novi predstavnici i članovi upravljačkih tijela udruge, usvojeni novi Statut LAG-a 5, te usvojena Lokalna razvojna strategija LAG-a 5 za razdoblje 2023. – 2027. kao najvažniji korak za prijavu na intervenciju 77.06. Potpora LEADER (CLLD) pristupu za novo programsko razdoblje. Sjednica je održana u Vijećnici Grada Korčule i online, pod vodstvom predsjednika Vjerana Filippija.

Članovi Skupštine izabrali su nove predstavnike dosadašnjih članova Upravnog odbora. Nova predstavnica člana Općine Vela Luka iz javnoga sektora je Jasna Maričić, dok je Marin Milina novi izabrani predstavnik člana Kulturne udruge Ivo Lozica iz civilnog sektora. Ovom je prilikom voditeljica LAG-a Katarina Slejko zahvalila dugogodišnjoj predstavnici člana Općine Vela Luka Barbari Mirošević na njenom vrijednom desetogodišnjem angažmanu i doprinosu radu LAG-a.

Za novog člana Upravnog odbora izabrana je Udruga roditelja i mladeži „Lipa rič“ Lumbarda koju predstavlja Fani Kršinić. Udruga „Lipa rič“ izabrana je u kvoti civilnog sektora na upražnjeno mjesto bivšega člana, Udruge Korčulanske pjatance.

Također su izabrani novi članovi Nadzornog odbora, Maša Unsworth kao predstavnica gospodarskog sektora člana Lešić Dimitri i Frano Fabris kao predstavnik civilnog sektora člana Ekološko-ronilačkog kluba „Korčula“. I ovom prilikom je istaknuta važnost Nadzornog odbora kao kontrolnog tijela LAG-a i tijela nadležnog za prigovore.

Skupština je donijela novi Statut LAG-a 5 koji je uklađen s novim Pravilnikom o provedbi intervencije 77.06. Potpora LEADER (CLLD) pristupu iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027.

Ključna stavka današnje sjednice, usvajanje Lokalne razvojne strategije LAG-a 5 za razdoblje 2023. – 2027. koja će odrediti rad LAG-a u sljedećim godinama, koja definira intervencije za koje će se raspisivati natječaji i projekti financirati, a na čijoj se izradi radilo dulje od godine dana kroz radne skupine, fokus grupe i radne sastanke, jednoglasno je usvojena od strane članova Skupštine LAG-a 5. Gospodin Marijo Polić iz Instituta za razvoj i međunarodne odnose, zaslužan za izradu dosadašnje dvije i nove Strategije, obratio se prisutnima sa osvrtom na tijek njene izrade, te je zahvalio svima uključenima u taj zahtjevan proces, izrazivši zadovoljstvo kvalitetom naše suradnje i angažmana.

POVEZANE VIJESTI
Skip to content