Home » Radni sastanak udruge TamaT s predstavnicima Županijske Komore Dubrovnik i LAG –a 5.

Radni sastanak udruge TamaT s predstavnicima Županijske Komore Dubrovnik i LAG –a 5.

Predstavnici nevladine udruge TamaT iz Perugie posjetili su Županijsku Komoru Dubrovnik 22. ožujka i održali radni sastanak s predstavnicima Županijske Komore Dubrovnik i LAG –a 5. Svrha posjeta bila je uspostavljanje bolje suradnje između organizacija te razgovori o budućim zajedničkim projektima, financiranima iz EU fondova. 

Tijekom sastanka, predsjednica nevladine udruge TamaT Patrizia Spada predstavila je najuspješnije međunarodne projekte koje provodi udruga te neke od planiranih. Naglasila je važnost poticanja razvoja malih lokalnih proizvođača i plasman njihovih proizvoda putem turizma, s ciljem održivog i uključivoga ruralnog razvoja.

TamaT je nevladina organizacija osnovana 1995. godine radi provedbe projekata razvojne suradnje na pitanjima poput poljoprivrede, okoliša i održivoga turizma u zemljama u razvoju.

U Italiji TamaT koordinira i provodi projekte u području razvoja obrazovanja, promicanja kulturne raznolikosti te organizira brojne edukacije cjeloživotnog učenja.

Na sastanku je zaključeno kako postoji velik potencijal u ostvarenju zajedničkih projekata, ponajprije u sektoru turizma, s naglaskom na održivi turizam, ali i na ekološki prihvatljive poljoprivredne proizvodnje putem projekata Europske unije.

KALENDAR

SVE TEME
POVEZANE VIJESTI
Skip to content