Home » Odobrene četiri odluke 8. LAG natječaja za TO 2.1.2. “Ulaganja u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima”

Odobrene četiri odluke 8. LAG natječaja za TO 2.1.2. “Ulaganja u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima”

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je 04. studenog 2021. godine četiri odluke iz osmog LAG 5 Natječaja za provedbu tipa operacije 2.1.2. "Ulaganja u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima", sukladnog TO 6.4.1. iz PRR-a RH 2014 – 2020, te time potvrdila odluke Upravnog odbora LAG-a 5 donesene 21. srpnja 2021. godine.

Pozitivnim odlukama o rezultatu administrativne kontrole završen je prvi dio Zahtjeva za potporu u skladu s odredbama Pravilnika o provedbi mjera Programa ruralnog razvoja i Natječaja za provedbu tipa operacije 2.1.2. “Ulaganja u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima”, koji LAG 5 provodi putem Lokalne razvojne strategije 2014-2020 unutar podmjere 19.2. “Provedba operacija unutar CLLD strategije”.

Svi korisnici koji su zatražili dodatan intenzitet potpore su zadovoljili uvjete i time ostvarili sufinanciranje projekata u iznosu do 90% prihvatljivih troškova.

Odobrena su četiri projekta za koje je, u ime i za račun korisnika, LAG 5 podnio zahtjeve za potporu:
1. OPG KOMPARAK VLAHO za projekt “Povećanje kvalitete i uvođenje nove turističke ponude na OPG-u”,
2. OPG BRAENOVIĆ MATO za projekt ” Unapređenje ugostiteljske djelatnosti na OPG-u”,
3. OPG PROTIĆ SANJA za projekt ” Proizvodnja domaće tjestenine na otoku Korčuli”,
4. PUTNIKOVIĆ POLJOPRIVREDNA ZADRUGA za projekt “Izgradnja i opremanje izložbenog podruma s kušaonom”.

Ukupan iznos za odobrene potpore iznosi 1.341.472,26 kuna.

Čestitke nositeljima kojima želimo uspješnu realizaciju projekata!

KALENDAR

SVE TEME
POVEZANE VIJESTI
Skip to content