Home » Odobren program potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Dubrovačko-neretvanske županije za razdoblje 2016.-2020.

Odobren program potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Dubrovačko-neretvanske županije za razdoblje 2016.-2020.

Ministarstvo poljoprivrede  odobrilo je Program potpora male vrijednosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju Dubrovačko-neretvanske županije za razdoblje 2016.-2020.

Sukladno datom pozitivnom mišljenju Ministarstva poljoprivrede na nacrt županijskog programa, godišnje se za male potpore u poljoprivredi planira utrošiti oko 800.000 kn. 

Potpore će se davati, između ostalog, za male kapitalne investicije u poljoprivredi, podizanje trajnih nasada, subvencije po danim kreditima, stočarstvo, promidžbu i prodaju županijskih poljoprivrednih proizvoda, stvaranje prepoznatljivih proizvoda, poticanje rada zadruga i udruga, te zaštitu biološke i krajobrazne raznolikosti. 

Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju, naša poljoprivreda postala je dio Zajedničke poljoprivredne politike Europske unije.Prema nadležnim EU uredbama, korisnici programa će u trogodišnjem razdoblju moći ostvariti maksimalan iznos malih potpora u protuvrijednosti od 15.000 eura.

Na temelju odobrenog Programa, Dubrovačko-neretvanska županija namjerava u ožujku objaviti javni poziv za dodjelu potpore. Prijavni obrasci će biti dostupni na internetskim stranicama županije, a prijave na natječaj u 2016. godini se planiraju primati do kraja studenog, odnosno do utroška sredstava.

POVEZANE VIJESTI
Skip to content