Home » Objavljeno sedam novih EU natječaja u vrijednosti od gotovo 2 milijarde kuna za područje zdravstva, e-usluga i socijalne uključenosti

Objavljeno sedam novih EU natječaja u vrijednosti od gotovo 2 milijarde kuna za područje zdravstva, e-usluga i socijalne uključenosti

U ponedjeljak 18. srpnja 2016. godine u dvorani Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije predstavljeno je sadam poziva na dostavu projektnih prijedloga kojima je osigurano 1.948.142.077,00 kuna za projekte u području zdravstva, e-usluga i socijalne uključenosti. 

Natječaje je predstavio ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije zajedno sa svojim suradnicima. Ulaganja u razvoj e-usluga javne uprave, bolnice, kliničke centre, klinike i opće bolnice, domove zdravlja, domove za socijalnu skrb i centre za socijalnu skrb u Republici Hrvatskoj provodit će se kroz sedam natejčaja iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”

Uz pomoć sredstava iz tri natječaja u području socijalne uključenosti očekuje se smanjenje broja korisnika u institucijama te povećan broj onih koji napuštaju institucije i prelaze u nove oblike skrbi, dok će se kroz natječaj iz područja e-usluga postići bolja transparentnost, odgovornost i učinkovitost javne uprave kroz izradu 15 e-servisa za građane te povećanje korištenja e-uprave za 30%.

file page1

Više informacija o samome natječaju možete pronaći ovdje.

POVEZANE VIJESTI
Skip to content