Home » Obavijest poljoprivrednicima – podnošenje jedinstvenih zahtjeva započelo je 30. ožujka

Obavijest poljoprivrednicima – podnošenje jedinstvenih zahtjeva započelo je 30. ožujka

Na jedinstvenom zatjevu korisnici mogu zatražiti:

  • potporu iz programa izravnih plaćanja – osnovno plaćanje, plaćanje za poljoprivredne prakse korisne za klimu i okoliš, preraspodijeljeno plaćanje, proizvodno vezanu potporu, plaćanje za mlade poljoprivrednike i program za mlade poljoprivrednike
  • potporu za plaćanja u iznimno osjetljivim sektorima – maslinovo ulje, duhan, mliječne krave, rasplodne krmače
  • potporu za IAKS mjere ruralnog razvoja koje se financiraju iz državnog proračuna – za integriranu poljoprivrednu proizvodnju, te za očuvanje izvornih i zaštičenih vrsta i kultivara poljoprivrednog bilja
  • potporu za IAKS mjere ruralnog razvoja predviđenu Programom ruralnog razvoja, i to za: mjeru 10 Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene, mjeru 11 Ekološki uzgoj, mjeru 13 Plaćanja povezana s područjima s prirodnim ograničenjima ili ostalim posebnim ograničenjima.

Podnošenje jedinstvenog zatjeva u regionalnim uredima Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započelo je 30. ožujka 2015. godine.

Popunjavanje jedinstvenog zahtjeva odvija se preko AGRONET aplikacije (www.apprrr.hr). Popunjeni zatjev potrebno je isprintati, potpisati i poslati poštom u nadležni regionalni ured Agencije za plaćanja. 

 

 

POVEZANE VIJESTI
Skip to content