Home » Obavijest građanima: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirati će energetsku obnovu obiteljskih kuća

Obavijest građanima: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirati će energetsku obnovu obiteljskih kuća

Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o izmjeni Programa energetske obnove obiteljskih kuća. Izmjenama programa ubrzana je procedura prijave te je omogućena prijava svim građanima Hrvatske, bez obzira na lokaciju. Od ove godine će se građani za sredstva moći prijaviti direktno Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je nositelj programa sufinanciranja.

Javni poziv, u kojem će biti objevljen popis potrebne dokumentacije i ostali uvjeti, bit će objavljen na stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, nakon čega će građani svoje prijave moći slati na adresu Fonda.

Jedna kuća će se moći prijaviti za sufinanciranje više mjera, a maksimalan iznos poticaja će biti definiran za svaku pojedinu mjeru. Postotak poticaja će se kretati od 40-80% i ovisi o statusu grada ili općine u kojoj se nalazi kuća.

Prioritetnima za obnovu smatrati će se kuće izgrađene između 1945. i 1987. godine, a sufinancirati će se zamjena vanjske stolarije, toplinska zaštita vanjske ovojnice i zamjena sustava grijanja sustavima s kondenzacijskim plinskim kotlovima, sunčani toplinski kolektori, kotlovi na biomasu te dizalice topline.

Više o izmjenama Programa energetske obnove obiteljskih kuća u priopćenju Fonda 

POVEZANE VIJESTI
Skip to content