Svečano otvoren Dubrovnik EXPO 22

Budući da je 2022. godina Europska godina mladih koja je ujedno i okosnica ovogodišnjeg EXPO-a, događaj je nastao u suradnji s generalnim partnerom, Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj.

Dubrovnik EXPO 22, centralni događaj u regiji koji promovira obrazovanje u organizaciji Centra za karijere mladih Dubrovnik, svečano je otvoren u hotelu Rixos Premium Dubrovnik. Na jednom mjestu okupili su se gospodarstvenici, visokoobrazovne institucije, centri izvrsnosti i ostali zainteresirani dionici kojima se prigodnim riječima obratila potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica: "Drago mi je da je Europska komisija jedan od suorganizatora ovog velikog projekta koji svake godine sve više raste. Ova godina je Europska godina mladih, a iduća godina je proglašena Europskom godinom vještina i obrazovanja što samo znači da se nastavljamo, zato je iznimno važno da se ovaj događaj odvija u Dubrovnik".

Budući da je 2022. godina Europska godina mladih koja je ujedno i okosnica ovogodišnjeg EXPO-a, događaj je nastao u suradnji s generalnim partnerom, Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj. Mladima su se predstavile i inicijative Europske komisije, Europskog Parlamenta, Agencije za mobilnosti, kao i programi EU, Eurodeska i brojnih drugih inicijativa i udruga putem interaktivnih izazova i zadataka unutar EU zone EXPO-a, u sklopu koje je moguće osvojiti i vrijedne nagrade. Na događaju je sudjelovao i nedavno pokrenuti informacijski centar Europe direct u Korčuli kao drugi takav centar u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i jedanaesti u Hrvatskoj.