Održana prva edukacija za sudionike projekta „Volontiranje za održivi razvoj na kopnu i otocima“

U sklopu projekta „Volontiranje za održivi razvoj na kopnu i otocima“, zaposlenici, volonteri i predstavnici LAG-a 5 i Udruge Pozor! sudjelovali su na prvoj od planiranih šest edukacija, koja je organizirana s ciljem stjecanja novih znanja u području zakonodavnog okvira za djelovanje OCD-a i jačanja kapaciteta za prikupljanje sredstava, te njihove primjene na daljnji razvoj poslovanja svojih organizacija.

U razdoblju od 28. lipnja do 1. srpnja 2022. godine održana je online edukacija „Izvori financiranja i zakonodavni okvir za djelovanje organizacija civilnog društva“ u svrhu izobrazbe predstavnika, volontera i zaposlenika Udruge Pozor! i LAG-a 5.

Sudionici su educirani o različitim načinima i izvorima financiranja za poslovanje svojih udruga, te načinima korištenja dostupnih mogućnosti financiranja (državni proračun, proračun općina, gradova, županija, sponzorstva, donacija javnih trgovačkih društava, EU fondova, crowdfunding…). Također su dobili informacije o zakonodavnom okviru za djelovanje organizacija civilnog društva, odnosno o važećim zakonima i propisima koji se odnose na djelovanje udruga.

Projekt „Volontiranje za održivi razvoj na kopnu i otocima“ (UP.04.2.1.11.0104) financiran je u sklopu poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ unutar Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, a provode ga Udruga Pozor! Projekti i obrazovanje za održivi razvoj u statusu nositelja, u partnerstvu s Lokalnom akcijskom grupom LAG 5.