LAG 5 i LAG Neretva održali predavanje sudionicima studijskog posjeta „Europa ulaže u ruralna područja: Održivi turizam u ruralnim područjima“

Centar EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalna agencija DUNEA koja vodi centar, organizirali su od 26. do 28. travnja 2023. studijski posjet Dubrovačko-neretvanskoj županiji na temu „Europa ulaže u ruralna područja: Održivi turizam u ruralnim područjima“ za predstavnike razvojnih agencija, lokalnih akcijskih grupa i Europe direct centara s područja Slavonskog broda i Koprivničko-križevačke županije.

Tom prigodom pozvali su LAG 5, koji vodi drugi županijski centar EUROPE DIRECT Korčula te LAG Neretva, da sudionicima studijskog posjeta predstave „Program ruralnog razvoja 2014.-2020. u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i očekivanja od Zajedničke poljoprivredne politike 2023.-2027.“ iz perspektive dosadašnjeg provođenja programa i pripreme za novo programsko razdoblje.

Voditeljice LAG-a 5 Katarina Slejko i LAG-a Neretva Irena Vištica održale su predavanje na navedenu temu 27. travnja u Muzeju vinogradarstva i vinarstva Putniković, te su sa sudionicima posjeta, predstavnicima LAG-ova iz Koprivničko-križevačke i Brodsko-posavske županije, predstavnicima centra EUROPE DIRECT Koprivničko-križevačke županije koji vodi Regionalna agencija KKŽ-PORA te EUROPE DIRECT-a Slavonski Brod koji djeluje kroz rad Europskog doma Slavonski Brod, razmijenile iskustva, kroz konstruktivnu raspravu i primjere predstavljenih projekata.

Po održanom predavanju, organiziran je obilazak muzeja uz stručno vodstvo te obilazak agroturizma Antunović u Kuni Pelješkoj, kao uspješnih primjera dobre prakse i korisnika sredstava LAG 5 natječaja.