Home » Novi projekt LAG-a 5 – EUROPE DIRECT Korčula

Novi projekt LAG-a 5 – EUROPE DIRECT Korčula

LAG 5 je s partnerima projekt Europe Direct Korčula prijavio u listopadu 2020. godine te je u svibnju 2021. odabrano 10 takvih centara u Hrvatskoj. Europe Direct Korčula odabran je kao jedanaesti takav centar u Hrvatskoj i s radom započinje 1. listopada 2022. godine.

EUROPE DIRECT u Korčuli bit će član mreže Europe Direct u Hrvatskoj, koja je pak dio sveeuropske mreže centara. Ti centri približavaju Europu ljudima na terenu i potiču ih da se uključe u rasprave o budućnosti EU-a, dok mrežom upravlja Europska komisija. Zainteresirani stanovnici moći će nam se nam se obratiti s pitanjima o politikama, programima i prioritetima EU-a te sudjelovati u događanjima na temu budućnosti EU-a.

Projekt traje do kraja 2025. godine, a u sklopu projekta posjećivati će se škole, u kojima će se održavati prezentacije, voditi rasprave o EU-u i dijeliti službene publikacije.
Trenutno je u tijeku uređenje prostora na adresi Trg sv. Justine 13 u Korčuli gdje će biti novi centar, kao i izrada web stranice na adresi www.europedirectkorcula.eu te priprema društvenih mreža.

POVEZANE VIJESTI
Skip to content