Home » Natječaj za dodjelu stipendije “Hrvatska može bolje: obitelj i obrazovanje idu zajedno”

Natječaj za dodjelu stipendije “Hrvatska može bolje: obitelj i obrazovanje idu zajedno”

Inicijativa Hrvatska može bolje raspisuje natječaj za dodjelu jedne stipendije studentu ili studentici, roditelju malog djeteta. Tijekom procesa organizacije prosvjeda podrške obrazovnoj reformi, građani su donirali sredstva putem crowdfunding platforme Indiegogo s ciljem podrške organizaciji prosvjeda te je od prikupljene svote ostalo 12.000,00 kn.

Inicijativa Hrvatska može bolje tim sredstvima želi pomoći roditeljima s malom djecom, koji su, usprkos okolnostima, nastavili školovanje i prepoznali njegovu važnost, kao i skrenuti pozornost na važnost socijalne dimenzije obrazovne politike. Inicijativa Hrvatska može bolje dodijelit će jednu stipendiju u iznosu od 1.200,00 kn mjesačno tijekom 10 mjeseci akadamske godine 2016./2017. (počevši s listopadom 2016. godine). Na natječaj se mogu prijaviti roditelji do navršene 27. godine života, redovni studenti na javnom učilištu u Republici hrvatskoj, koji ne primaju drugu stipendiju iz bilo kojeg tuzemnog ili inozemnog izvora. 

Stipendija će se dodijeliti na temelju prosjeka ocjena zadnje dvije godine u odnosu na prosjek studija. Dodatni bodovi mogu se ostvariti studira li student/ica izvan mjesta prebivališta, ako je aktivan/na u zajednici te ukoliko joj/mu je partner/ica student. Dobitnik ili dobitnica stipendije ima uvjet osmišljavanja javnog događaja, u kontekstu reforme obrazovanja, a organizatori se obvezuju pružiti svu logističku podršku za organizaciju takvog događaja.

O dobitniku/ici stipendije odlučit će povjerenstvo sastavljeno od organizacijskog tima Inicijative Hrvatska može bolje i predstavnika medija koji se bave obazovanjem.

Natjačaj je otvoren do 20. srpnja 2016. godine u 23.59, a rezultati će biti objavljeni 01. rujna 2016. godine.

Za sva pitanja vezana uz natječaj za dodjelu stipendije “Hrvatska može bolje: obitelj i obrazovanje idu zajedno” možete se obratiti putem e-mail adrese info@hrvatskamozebolje.org ili putem facebookstranice Hrvatska može bolje.

Obrazac za prijavu možete pronaći ovdje.

 

 

KALENDAR

SVE TEME
POVEZANE VIJESTI
Skip to content