Home » Najava besplatnih tečajeva za osposobljavanje u poljoprivredi

Najava besplatnih tečajeva za osposobljavanje u poljoprivredi

U organizaciji Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, u okviru Mjere 1 "Prenošenje znanja i aktivnosti informiranja" Programa ruralnog razvoja, planira se održavanje tečajeva za osposobljavanje u poljoprivredi.

Tečajevi su ujedno i uvjet poljoprivrednicima za prijavu/realizaciju kod mjera iz Programa ruralnog razvoja. Primjerice, kako bi se zainteresirani proizvođači povrća mogli javiti na trenutno objavljeni natječaj za tip operacije 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” – ulaganja u proizvodnju povrća u zaštićenom prostoru – plasteniku, trebaju imati završen tečaj iz povrćarstva. Radi toga, među prvima je u planu tečaj iz povrćarstva, a nakon njega organizirali bi se tečajevi iz drugih područja poljoprivredne proizvodnje.

Pozivaju se zainteresirani poljoprivrednici da iskažu interes za pohađanje izobrazbe na e-mail zoran.kajic@mps.hr ili na mobitel 091/488-2786, slanjem poruke da bi htjeli pohađati tečaj, uz što trebaju navesti svoje ime i prezime, matični broj OPG-a u kojem su članovi, broj mobitela i za koji tečaj su zainteresirani.

Planirani tečajevi:

  • povrćarstvo
  • voćarstvo
  • vinogradarstvo
  • prerada i dorada voća
  • seoski turizam
  • prerada ljekovitog i aromatičnog bilja
  • prerada mlijeka

Zainteresirani se također mogu javiti ostalim djelatnicima Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva (bivša Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba) u županiji.

Zainteresirana osoba za pohađanje tečaja strukovnog osposobljavanja treba imati registrirano poljoprivredno gospodarstvo, odnosno biti član ili zaposlenik registriranog poljoprivrednog gospodarstva. Pojedini tečaj zainteresirana osoba može pohađati samo jednom.

Sudionicima izobrazbe koji završe program osposobljavanja izdaje se potvrda o završenom programu osposobljavanja, a pohađanje tečaja za polaznike je besplatno.

Sa pojedinom izobrazbom kreće se kad se prijavi najmanje 5 polaznika.

KALENDAR

SVE TEME
POVEZANE VIJESTI
Skip to content