Home » MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA I EU FONDOVA ODOBRILO PROJEKT VOLONTERKE LAG- a 5

MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA I EU FONDOVA ODOBRILO PROJEKT VOLONTERKE LAG- a 5

Radi se o projektu „Uređenje šetnice uz more u Orebiću i plaže u Lovištu na poluotoku Pelješcu“. Načelnik Općine Orebić, Tomislav Ančić, 10. lipnja 2014. godine u Zagrebu potpisao je ugovor o sufinanciranju s Brankom Grčićem, potpredsjednikom Vlade RH i ministrom regionalnog razvoja i EU fondova, vrijedan 174.000,00 KN. Riječ je o Programu održivog razvoja lokalne zajednice u sklopu kojeg je odobren projekt ukupne vrijednosti  217.000,00 KN, a ministarstvo će ga sufinancirati sa 80%. 

Cilj projekta je obnoviti i rekonstruirati šetnicu uz more u Orebiću koja je duga 2,2 kilometra, te obnoviti 350 m2 plaže u Lovištu na Pelješcu. Uz dužinu šetnice nedostaju mnoge klupe, koševi za smeće, cvjetnjaci i lampioni, a kako Orebić slovi kao poznato turističko mjesto u RH, sukladno tome zaslužuje i odgovarajuću šetnicu kojom ljeti prođe preko 150 000 ljudi iz cijeloga svijeta. Plaža u Lovištu je bez ikakve komunalne opreme koja joj je neophodna za unaprjeđenje turizma i zaštitu okoliša, te je stoga provedba ovog projekta već započela. 

Inače, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije ovim programom želi utjecati na održivost razvoja lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture. Želi doprinositi ostvarenju regionalnog razvoja u skladu s načelima razvojne politike, održivog razvoja i socijalne uključenosti kao dijela razvojnih prioriteta strategije regionalnog razvoja i županijskih razvojnih strategija te podržavanju gospodarske i socijalne revitalizacije slabije razvijenih područja. 

Na natječaj je pristiglo 727 zahtjeva, a odobreno je njih 179. Dubrovačko – neretvanska županija na ovom natječaju ukupno je povukla 3.755.702,00 KN. Dokumentaciju za prijavu Općine Orebić pripremila je mlada volonterka LAG-a 5, Dolores Tolj. Čestitamo!

POVEZANE VIJESTI
Skip to content