Home » Majstor svog zanata – naukovanje

Majstor svog zanata – naukovanje

Ministarstvo poduzetništva i obrta putem Javnog poziva dodjeljuje bespovratna sredstva za aktivnost Majstor svog zanata – naukovanje. Prioritet ovog Otvorenog javnog poziva je poticanje gospodarskih subjekata na sudjelovanje u obrazovanju učenika koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta. Time se doprinosi stjecanju vještina za samostalan rad u zanimanju te razvoju socijalnih i poduzetničkih kompetencija učenika.

Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mala i srednja poduzeća (isključivo obrti, trgovačka društva, zadruge i ustanove). Iznos bespovratnih sredstava ovog poziva iznosi 3.200.000,00 kuna. Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 15.000,00 kuna, a najviši 150.000,00 kuna.

Intenzitet potpore je:

– do 80% prihvatljivih troškova vezanih uz iznos prosječnih nagrada koje se u tekućoj školskoj godini isplaćuju učenicima za ostvareno radno vrijeme planirano izvedbenim planom i programom praktične nastave i vježbi naukovanja;
– do 50% utvrđenog najvišeg mogućeg iznosa potpore za naknadu mentoru (najviše 75.000,00 kuna).

Prihvatljive aktivnosti su:
– izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja za zanimanja u sustavu vezanih deficitarnih obrta: autolakirer, autolimar, automehatroničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, fasader, galanterist, instalater grijanja i klimatizacije, instalater kućnih instalacija, konobar, krojač, krovopokrivač, kuhar, mesar, pekar, plinoinstalater, slastičar, stolar, tesar i vodoinstalater;
– potpora se može dodijeliti i za druga obrtnička zanimanja koja na svom području područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje odredi kao deficitarna.

Prihvatljivi troškovi su:
– troškovi vezani uz iznos prosječnih nagrada koje se u tekućoj šk.godini isplaćuju učenicima koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta za ostvareno radno vrijeme planirano izvedbenim planom i programom praktične nastave i vježbi naukovanja.
– naknada mentoru koja se utvrđuje prema prosječnoj vrijednosti sata rada temeljem bruto II plaće mentora koji sudjeluje u obrazovanju učenika.

Rok za podnošenje prijava je 13. studenog 2015. godine. U prilogu su sastavni dijelovi ovog Otvorenog javnog poziva.

Detaljnije informacije o javnom pozivu možete pronaći ovdje. 

Majstor-svog-zanata-naukovanje.zip

POVEZANE VIJESTI
Skip to content