Home » LAG 5 na trodnevnoj radionici za LAG-ove „Stanje provedbe Mjere 19 i izrada LRS za novo programsko razdoblje“

LAG 5 na trodnevnoj radionici za LAG-ove „Stanje provedbe Mjere 19 i izrada LRS za novo programsko razdoblje“

Voditeljica LAG-a 5 Katarina Slejko i stručna suradnica Bojana Silić Krstulović sudjelovale su na trodnevnoj radionici za LAG-ove „Stanje provedbe Mjere 19 i izrada LRS za novo programsko razdoblje“, koja se održavala od 2. do 4. studenog 2021. godine u Tuhelju.

Radionicu su organizirali Ministarstvo poljoprivrede i Nacionalna ruralna mreža u suradnji s LEADER mrežom Hrvatske, Hrvatskom mrežom za ruralni razvoj, Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i LAG-om „Zagorje-Sutla“.

Cilj ove radionice je bila analiza provedbe Mjere 19 unutar Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. te priprema za provedbu Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike odnosno LEADER pristupa u novom programskom razdoblju (izrada LRS i LAG intervencija za novo programsko razdoblje).

Sa sudionicima smo raspravljali o provedbi LAG natječaja, najčešćim pogreškama i prijedlozima za unapređenje, kao i o prijedlozima za pojednostavljenje provedbe tipa operacije 19.4. Sudjelovanje u grupnom radu na temu izrade LRS za novo programsko razdoblje koje je bilo na rasporedu zadnjega dana radionice, bilo nam je od velike koristi za zadatak koji LAG-u 5 uskoro slijedi, izradu nove Lokalne razvojne strategije za razdoblje 2023. – 2027.

KALENDAR

SVE TEME
POVEZANE VIJESTI
Skip to content