Home » LAG 5 na radionici na temu osnivanja novog LAG-a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

LAG 5 na radionici na temu osnivanja novog LAG-a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Regionalna agencija DUNEA, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, organizirala je u Dubrovniku 25. srpnja 2022. radionicu na temu osnivanja nove Lokalne akcijske grupe na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Na radionici je uz predstavnike organizatora, Grada Dubrovnika i jedinica lokalne samouprave koje će činiti područje novog LAG-a (općine Konavle, Dubrovačko primorje i Župa dubrovačka), te zainteresirane buduće članove iz gospodarskog, civilnog i javnog sektora, sudjelovala i voditeljica LAG-a 5 Katarina Slejko.

Voditelj Službe za razvoj lokalne zajednice Ministarstva poljoprivrede g. Ivan Cirpijan, održao je prezentaciju na temu stanja izrade Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike RH 2023.-2027., LEADER principa te izrade lokalne razvoje strategije.

Katarina Slejko prisutnim je pak sudionicima predstavila primjere dobre prakse, projekte i aktivnosti LAG-a 5, s posebnim naglaskom na do sada provedene natječaje LAG-a. Podsjetimo kako je LAG 5 osnovan 2012. godine kao neprofitna udruga i obuhvaća 11 jedinica lokalne samouprave: Blato, Janjinu, Korčulu, Lastovo, Lumbardu, Mljet, Orebić, Smokvicu, Ston, Trpanj i Vela Luku, te se po uspješnosti ubraja u vodeće u Republici Hrvatskoj.

POVEZANE VIJESTI
Skip to content