Home » LAG 5 na nacionalnoj konferenciji o programu URBACT III

LAG 5 na nacionalnoj konferenciji o programu URBACT III

Europska komisija trebala bi do kraja godine odobriti URBACT III, a u veljači počinju natječaji. Za taj projekt osigurano je 96 milijuna eura. Danas je projekt predstavljen u Zagrebu. Nadležno tijelo za provedbu natječaja biti će Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja a ministrica Anka Mrak Taritaš prilikom otvaranja konferencije koja otvara nove prilike za grad Korčulu te općinu Blato u sastavu LAG-a 5 izjavila je:
Programe koje ćemo mi preferirati će sigurno biti programi koji omogućuju revitalizaciju zapuštenih dijelova grada, transformaciju dijelova grada koji su preskočeni u razvoju. Ono što ćemo cijelo vrijeme inzistirati a to je da nema potreba za daljnjeg širenja, za novim građevinskim područjima ali ima potreba sagledati potencijal grada i nekakve napuštene ili zapuštene dijelove staviti u funkciju gradova prvenstveno u javnu namjenu, u javni sadržaj.

Tajnica LAG-a na konferenciji se sastala i s direktoricom Agencije za regionalni razvoj RH, Ines Kos te pročelnicom gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba Jadrankom Veselić Buvo s kojima je razgovarala o potencijalnim razvojnim smjernicama grada Korčule te ostalih područja LAG-a 5 koji inkliniraju ka urbanoj sredini. Gđa. Kos naglasila je važnost LAG-a te prostor koji mu je ostavljen u strateškim dokumentima Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova u operativnim programima za razdoblje 2014-2020 .

POVEZANE VIJESTI
Skip to content