Home » Korčula Cross Media

Korčula Cross Media

U posljednjih 11 godina organizirali su brojna izlaganja, predavanja i radionica u Hrvatskoj i Italiji s nekim od najinovativnijih digitalnih pripovjedača poput Joshue Davis, Douglas Rushkoffa, Michel Reilhac, Aleen Stein, Nathan Jurevicius, Colette Fu, Jakub Dvorský, Krišna Stott, Max Pinucci, i mnogih drugih.

Cilj KCM Lab je pomoći sudionicima da obogate svoje postojeće proizvode, usluge i poslovanje kroz organski spoj s digitalnim komunikacijskim alatima i tehnologijama. KCM Lab stručno vodstvo, nadahnuće i mentorstvo će omogućiti razmjenu ideja i izgradnju partnerstva između hrvatskih, regionalnih i međunarodnih stručnjaka.

KCM Lab održao se od 22. do 26. rujna 2014. godine na tri različite lokacije na otoku Korčuli i na Pelješcu – u Lumbardi, Trpnju i Blato. Ponosni smo što je domaćin u Trpnju bila udruga Trpanj Odma! – član LAG-a 5, na čelu s predsjednicom Moranom Raguž. Sudionici su savladali vještine i znanja potrebne za proizvodnju i distribuciju atraktivnog cross-medijskog sadržaja na više platformi – s posebnim naglaskom na pripovijedanje turističke proizvode vezane za sljedeća tri glavne teme: legende i tradicije, wine i gastro, ljudi. Na ovogodišnjem izdanju KCM-Lab sudjelovali su oni koji žele istražiti nove ideje, formate i pripovijedanje u cross-medijima, proizvođači, dokumentarni filmaši, screen pisci, dizajneri, ilustratori, digitalni arhitekti, dizajneri igara, programeri, pripovjedači, izdavač iz Hrvatske, ali i čitave Europe.

Tijekom pet dana sudionici su imali priliku vidjeti mnoge studije slučajeva, inovativne pristupe i gotova rješenja cross media pripovijedanje u području turizma, kako bi ih se uspješno spajilo sa destinacijskim menadžmentom, branding i cross medijskom proizvodnjom. Radionici je prisustvovala i predstavnica LAG-a 5, Katarina Slejko.

POVEZANE VIJESTI
Skip to content